Derby plictisitor şi tensionat // DIVIZIA NAŢIONALĂ

 

Partida dintre FC Dacia şi FC Sheriff s-a încheiat la egalitate,0-0. Peste câteva zile, cele două echipe se vor întâlni din nou

 

Lupta pentru titlul de campioană a Diviziei Naţionale e departe de a se fi încheiat după ce cele două pretendente la medaliile de aur, FC Sheriff şi FC Dacia, au remizat, scor 0-0, în cadrul celei de-a 19-a etape a campionatului. Meciul a fost echilibrat şi plin de tensiune. Antrenorul FC Dacia, Igor Dobrovolski, nu a ezitat să critice dur brigada de arbitri din Germania, adusă de FC Sheriff.

 

Vitalie Hadei

 

Chiar dacă timpul de afară a fost frumos, meciul s-a jucat pe terenul artificial al complexului „Zimbru”. Acest lucru i-a deranjat pe cei de la FC Sheriff care, de obicei, joacă pe gazon natural. Atât „dacii”, cât şi cei de la Tiraspol ar fi putut deschide scorul, însă jucătorii ambelor echipe au fost mai mult preocupaţi de a distruge jocul adversarului decât de a construi. În cele din urmă, scorul a rămas 0-0, iar FC Dacia nu a reuşit nici de data aceasta să câştige un meci în faţa tiraspolenilor.

 

Dobrovolski: „Arbitrii germani au fost execrabili”

 

Antrenorul FC Dacia, Dobrovolski, a găsit vinovatul pentru jocul anost al echipei sale. Acesta a menţionat că brigada de arbitri din Germania nu a lăsat echipele să joace. „Consider că nemţii au arbitrat execrabil. Anume aceştia au influenţat calitatea jocului. Centralul a fost eroul meciului, şi nu jucătorii. A avut grijă să întrerupă partida la fiecare contact”, s-a plâns campionul olimpic.

 

Dobrovolski mai crede că lupta pentru titlu nu s-a încheiat. Fiecare din primele două clasate pot pierde puncte până la finele campionatului. „Se pare că vom juca iarăşi cu cei de la FC Sheriff în etapa 24. Totuşi cred că trebuie să câştigăm meci de meci. Se pot pierde trei puncte în fiecare meci. Nu cred că pentru a deveni campioni trebuie să câştigăm în faţa FC Sheriff”, a spus antrenorul.

 

Au vrut victoria, dar nu au putut lega câteva pase

 

La rândul său, antrenorul lui FC Sheriff, Vitali Raşkevici, crede că meciul a fost echilibrat, au lipsit fazele de poartă. „Ambele echipe au jucat pentru rezultat şi acest lucru a influenţat calitatea jocului. Noi am venit la Chişinău să câştigăm, dar nu am reuşit să realizăm obiectivul”, a spus Raşkevici.

 

Antrenorul tiraspolenilor a lăudat arbitrii germani. „Spre deosebire de Igor Dobrovolski, nu am pretenţii la arbitri. Nu pot spune că am procedat bine sau rău atunci când am decis să aducem arbitri străini, cert este că am rămas mulţumit de prestaţia lor”, a conchis Raşkevici.

Balint aduce critici

 

La meci a fost şi fostul selecţioner Gabi Balint care nu a ezitat să critice evoluţia ambelor echipe. „A fost un derby important şi n-aş fi putut lipsi. Totuşi am avut aşteptări mult mai mari de la jucătorii ambelor echipe, mai ales că au jucat primele clasate din campionat. Pe parcursul întregii partide, nu am văzut să fie legate două-trei pase. A fost luptă, mai puţin fotbal de calitate”, a adăugat Balint.

 

În celelalte meciuri ale etapei au fost consemnate următoarele rezultate. FC Milsami – FC Olimpia 0-0, FC Tiraspol – FC Costuleni 3-1, CSCA Rapid – FC Zimbru 1-2, FC Nistru – Sf. Gheorghe 2-0 şi FC Academia UTM – Iskra 1-3.