Derby cu scântei între FC Milsami şi FC Dacia

DIVIZIA NAŢIONALĂ // FC Dacia vrea să oprească hegemonia FC Sheriff

FC Dacia vrea să oprească hegemonia FC Sheriff care durează de mai bine de zece ani. Şi acest lucru este posibil după victoria cu 2-1 din derbiul cu FC Milsami Orhei. Elevii lui Igor Dobrovolski au jucat în zece din minutul 55, dar au reuşit o victorie foarte importantă. Acest lucru le-a permis să urce pe primul loc în clasament, alături de oţelarii de la Iskra Stay Râbniţa. Plus la asta, dacii au contribuit ca cei de la FC Milsami să nu primească prime în valoare de 8.000 de euro.

Fanii celor două echipe s-au luat la pumni

Derbiul nu a fost doar în teren, ci şi în tribunele stadionului orăşenesc din Orhei. Suporterii ambelor echipe au ieşit în teren după golurile marcate de favoriţii lor, iar la final s-a încins o bătaie generală. Mai mulţi reprezentanţi ai galeriei FC Dacia s-au ales cu leziuni corporale de diferită gravitate. Conducerea FC Dacia a cerut explicaţii omologilor de la FC Milsami. Aceştia acuză reprezentanţii clubului din Orhei că nu au întreprins măsurile de rigoare pentru a preveni aceste incidente.

„Vă aducem la cunoştinţă că acest incident nu va fi trecut cu vederea. Fiecare suporter al Daciei este membrul unei familii mari şi unite. Persoana care reprezintă fan clubul nostru este cel mai fidel, cel mai credincios şi curajos. În fiecare zi, numărul suporterilor creşte şi, datorită atmosferei incredibile pe care o creează ei în tribune în timpul meciurilor, clubul progresează. Clubul şi echipa sunt un tot întreg şi nu vom permite ca persoanele vinovate de incident să evite pedeapsa”, se arată într-un demers semnat de conducerea dacilor.

Stadionul din Orhei ar putea fi suspendat

FC Dacia a depus o plângere la FMF privind găzduirea ulterioară a meciurilor pe stadionul din Orhei. Clubul din Chişinău cere ca FC Milsami să nu mai aibă voie să joace pe stadionul din Orhei. „Rămâne neclar unde se aflau în acel moment forţele de securitate. Neimplicarea poliţiei nu mai poate fi permisă pe viitor, iar pentru asta vinovaţii trebuie pedepsiţi”, spun reprezentanţii FC Dacia.

Aleksandr Kamaldinov: „O victorie grea, dar meritată”

Igor Dobrovolski continuă să boicoteze conferinţele de presă de după meciuri şi îl împuterniceşte pe secundul său, Aleksandr Kamaldinov, să vorbească cu reprezentanţii mass-media. „Consider că în meciul cu FC Milsami am avut două reprize diferite. În prima parte a meciului, am controlat jocul, am avut posesia balonului, am încercat mai multe faze şi, pe final, am înscris. În a doua jumătate, din cauza eliminării, adversarii au echilibrat meciul, dar am continuat să atacăm. Băieţii au jucat la capacitate maximă şi, din acest motiv, le sunt recunoscător”, a explicat Camaldinov.

Milsami îşi apără suporterii

Vladimir Gherasimov, antrenor secund la FC Milsami, a lăudat suporterii echipei şi îşi cere scuze pentru că echipa a pierdut în faţa FC Dacia. „Este foarte neplăcut atunci când pierzi, iar să fii învins acasă e neplăcut dublu. Am avut astăzi o susţinere incredibilă. Eu cred că în Orhei sunt cei mai buni suporteri. Sper că ne vor înţelege pentru înfrângere pentru că băieţii au făcut tot ce au putut. Toţi vroiau victoria şi acest lucru s-a văzut în momentele periculoase.”

Gherasimov ştie de ce echipa sa a pierdut. „În prima repriză, ne-am aventurat prea mult şi adversarul a reuşit să marcheze. Băieţii nu au îndeplinit instrucţiunile. În repriza secundă, am prestat un joc mai deschis, mai ofensiv, am creat faze periculoase, dar norocul nu a fost de partea noastră. Portarul oaspeţilor a salvat de nenumărate ori echipa”, a conchis acesta.
FC Dacia va avea propriul complex sportiv

Patronul FC Dacia, Adlan Şişhanov, nu a glumit atunci când a spus că echipa sa va avea propriul complex sportiv, asemenea celor de la FC Sheriff şi FC Zimbru. După organizarea unui tender, Şişhanov a reuşit să intre în posesia complexului din satul Speia, raionul Anenii Noi, stadion cu o capacitate de până la 10.000 de locuri.

Actualmente, conducerea clubului vrea să aducă în ordine infrastructura Speia, inclusiv gazonul. Nu este exclus ca să fie instalat gazon artificial pe arena principală, lucru care va permite echipei să joace meciurile de campionat, dar şi cele din cupele europene.
De asemenea, la Speia va fi construit un minihotel şi infrastructura necesară pentru ca FC Dacia să poată face performanţă. Astfel, din anul viitor, FC Dacia se va muta în casă nouă, promit şefii clubului.

Dacia Chişinău va deveni al treilea club de fotbal din Moldova care va avea o bază sportivă proprie! Lupii galbeni se vor antrena, din 2011, la Complexul Sportiv din Speia.

Iskra-Staly a ratat şansa de a se detaşa în clasament

Vicecampioana Iskra-Staly a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul de pe teren propriu cu codaşa clasamentului FC Nistru şi a ratat şansa de a se detaşa în clasament. Oţelarii au acumulat 21 de puncte în cele nouă meciuri jucate şi sunt la egalitate de puncte cu cei de la FC Dacia. În alte meciuri ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Dinamo – FC Găgăuzia 0-4, Sf. Gheorghe – FC Academia UTM 1-1, FC Zimbru – FC Costuleni 1-0 şi FC Tiraspol – FC Olimpia 1-3. Meciul dintre FC Rapid şi FC Sheriff a fost transferat pentru 10 octombrie curent.

Vitalie Hadei