Derby cu frâna trasă

Campionii ultimilor ani în Divizia Naţională, FC Sheriff, nu au strălucit în derbiul cu FC Zimbru, dar au reuşit să întrerupă seria de opt victorii consecutive ale zimbrilor. Tiraspolenii au jucat în stil italian şi au reuşit să se impună cu scorul de 1-0, spre dezamăgirea celor peste 5.000 de fani ai celor de la FC Zimbru.

FC Sheriff nu mai este echipa de la sfârşitul anului 2009, când a învins-o pe teren propriu pe Twente şi a eliminat-o din cupele europene pe Steaua Bucureşti. Cu jucători foarte tineri, mulţi veniţi de la echipa a doua, FC Sheriff nu a arătat nimic şi, dacă va continua să joace aşa, păstrează şanse minime de a repeta performanţa de anul trecut. Totuşi, tiraspolenii nu au adversar în Divizia Naţională, chiar şi atunci când nu joacă. Foarte crispaţi, sheriffii au reuşit un gol prin mijlocaşul Rouamba şi au irosit o ocazie prin Franca.

Ajax de mâna a doua

La rândul lor, cei de la FC Zimbru au demonstrat că sunt cu o clasă sub ceea ce reprezintă actuala campioană şi, cel mai probabil, viitoarea campioană. Ajaxul lui Nicolae Ciornîi este încă prea crud, cu jucători fragili pentru a întrerupe hegemonia celor de la FC Sheriff. Echipa lui Ivan Tabanov nu are la dispoziţie un mijlocaş care să ofere pase utile atacanţilor şi un atacant puternic. Foarte scunzi, atacanţii lui FC Zimbru nu au avut nicio şansă în faţa puternicilor fundaşi tiraspoleni.

Tabanov: Cei de la FC Sheriff sunt cei mai buni

Imediat după meci, antrenorul Ivan Tabanov a recunoscut supremaţia tiraspolenilor. „S-a resimţit o nervozitate imensă a jucătorilor mei, iar din punct de vedere psihologic am cedat din primele minute. Totodată, fotbaliştii mei nu s-au mişcat la centrul terenului, iar acest lucru a contat foarte mult în economia partidei. Sincer, FC Sheriff este cu adevărat o echipă puternică şi merită primul loc. Noi nu vom cădea în depresie după acest eşec şi vom încerca să câştigăm partidele rămase pentru a atinge obiectivele propuse”, a spus Tabanov.

Campioni şi în sezonul 2009/2010

Antrenorul tiraspolenilor, Andrei Sosniţki, a declarat că e satisfăcut de rezultat şi de jocul echipei sale, chiar dacă expresia feţei sale exprima altceva. „Primele minute ale meciului au fost dificile, dar am preluat iniţiativa şi chiar, pe alocuri, am combinat şi am creat situaţii bune de a marca. Deocamdată, nu ne putem considera campioni, chiar dacă adversarilor noştri le va fi foarte greu să ne egaleze în clasament. Când vom fi campioni din punct de vedere matematic, vom avea motive de bucurie”, a spus Sosniţki.

Lupta pentru locul patru continuă

FC Olimpia vrea cu tot dinadinsul să participe în cupele europene, iar ultima victorie cu 2-1 în faţa celor de la Iskra-Staly le dă speranţe în acest sens. Bălţenii s-au apropiat la un punct de FC Zimbru şi speră că în cele şapte etape care au mai rămas de jucat îşi va îndeplini obiectivul.

În alte meciuri ale ultimei etape s-au înregistrat următoarele rezultate: CSCA-Rapid Chişinău – Sf.Gheorghe Suruceni 2-0, Viitorul Orhei – FC Tiraspol 0-0, Academia UTM Chişinău – Dinamo Bender 1-0.

FC Sheriff ocupă primul loc în clasament cu 66 puncte, Iskra-Staly – 53, FC Dacia – 48 (cu un meci mai puţin jucat), FC Zimbru – 48, FC Olimpia – 47, FC Academia – 39, CSCA-Rapid – 38, FC Viitorul – 32, FC Tiraspol – 27, FC Dinamo – 22, Sf. Gheorghe – 16 şi FC Nistru – 11 (cu un meci mai puţin disputat).

Vitalie Hadei