Derb(i)lat între FC Dacia şi FC Zimbru?

Derbiul dintre FC Dacia şi FC Zimbru, câştigat de „daci” cu lejeritate, a aprins spiritele în rândul fanilor echipei patronate de Nicolae Ciornîi şi Adlan Şişhanov care, în semn de protest că ar fi asistat la un meci trucat, au părăsit tribunele stadionului.

La puţin după ce dacii au deschis scorul, suporterii au afişat un banner cu textul „Noi, pe stadioane din plăcere, voi, pentru mâncare şi bere”, scandând că ei, de fapt, sunt spiritul echipei, şi nu jucătorii care ar fi vândut meciul celor de la FC Dacia.

Vitalie HADEI

Înainte de disputarea acestui meci, s-a vehiculat că FC Dacia nu va avea probleme şi se va impune fără mari eforturi în faţa echipei cu care împarte „frăţeşte” complexul locativ de la „Zimbru”. Cum FC Zimbru era la 14 puncte în spatele liderului FC Sheriff, cu şanse infime de a deveni campioană, a fost lesne de înţeles pentru suporteri că nu are cum să fie un meci care se va juca pe bune.

La puţin timp după ce dacul Vasili Pavlov a deschis scorul în minutul 17, fanii zimbrilor au părăsit nervos tribunele, înjurând conducerea echipei. „Nu mai e Divizia Naţională, ci Divizia lui Şişhanov. Meciul a fost vândut înainte de a se începe. Acest lucru s-a văzut în minutul 17”, a declarat un suporter al FC Zimbru.

Lui Balint nu i-a plăcut „derbiul”

Stadionul nu a fost părăsit doar de suporterii „zimbrilor”, ci şi de selecţionerul Gabi Balint care a venit să vadă la treabă fotbaliştii ambelor echipe. Balint a atenţionat anterior că discuţiile privind meciurile trucate fac rău fotbalului moldovenesc. Mai ales, nu fac bine echipei naţionale. Acesta a preferat să meargă în minutul 20 la meciul dintre codaşele Diviziei Naţionale, FC Academia UTM – CSCA Rapid.

S-a jucat la o singură poartă

După ce a primit gol, FC Zimbru nu s-a trezit din amorţeală, continuând să „apere cu înverşunare” scorul de 1-0 pentru gazde. Dacii nu au aşteptat să fie invitaţi să atace şi, în minutul 55, au marcat pentru 2-0 prin Bobal. Mai mult, cel poreclit „Maradona din Carpaţi” ar fi putut marca cel puţin două goluri, dar nu a fost concentrat la finalizare.

„Cerem scuze, dar am jucat corect”

Jucătorii FC Zimbru au părăsit cu capetele plecate stadionul, dând asigurări că meciul s-a jucat doar pe teren, şi nu în culise, aşa cum afirmă fanii echipei. „Da, am văzut cu toţii că au plecat. S-a văzut că am jucat destul de corect. Ne pare rău. Le cerem scuze în faţa lor”, a menţionat Daniel Bălaşa. Şi antrenorul Serghei Stroienco care, în alte rânduri îşi certa elevii după înfrângeri, a luat apă în gură, spunând că e gata să le ceară scuze dacă aşa vor suporterii. „Dacă aşa de tare vor ca să le cerem scuze, eu le cer scuze”, a spus tehnicianul fără a preciza de ce se face vinovat.

„Eu scuip în toţi suporteri”

La rândul său, antrenorul FC Dacia, Igor Dobrovolski, s-a arătat foarte iritat atunci când a fost întrebat dacă meciul a fost vândut sau nu. „Nu mă interesează ce spun fanii. Niciun fan nu mă interesează, scuip pe ei. Nu mă interesează nici cei din internet, nici cei din tribune. Echipa, după 11 etape, iese pe teren şi câştigă, 2-0, 3-0”, a menţionat Dobrovolski.

Şi mijlocaşul Alexandru Onică crede că meciul s-a jucat pe bune, a câştigat cel mai bun. „Aşa a fost meciul. Noi am marcat primii. Dacă ei ar fi marcat primii, tot s-ar fi spus că e blat sau suporterii Daciei trebuia să plece? În meciul din etapa a IV-a, ei au câştigat cu 3-1, iar acum noi”, s-a apărat Onică.

FC Sheriff rămâne pe primul loc

În pofida faptului că FC Dacia a câştigat cu 2-0 derbiul cu FC Zimbru, multipla campioană a Republicii Moldova, FC Sheriff, continuă să deţină şefia în clasamentul Diviziei Naţionale. Sheriffii nu au avut probleme cu cei de la Sf. Gheorghe Suruceni (scor 5-0), echipă formată din jucători împrumutaţi de la FC Dacia. FC Olimpia a obţinut cea de-a treia victorie în campionat după ce s-a impus cu 2-1 în faţa Iskra. FC Academia UTM şi CSCA Rapid au remizat, scor 1-1, iar FC Milsami s-a impus pe final în faţa FC Tiraspol cu 1-0 şi a urcat pe locul trei în clasament. FC Nistru şi FC Costuleni au remizat, scor 0-0. Formaţia din Costuleni a rămas pe ultimul loc în Divizia Naţională.

„Nu mai e Divizia Naţională, ci Divizia lui Şişhanov. Meciul a fost vândut înainte de a se începe. Acest lucru s-a văzut în minutul 17”, a declarat un suporter al FC Zimbru.