Derbi dintre „răniţi” şi „morţi”

DIVIZIA NAŢIONALĂ // FC Zimbru a pierdut în faţa FC Sheriff, putând doar visa la cel de-al nouălea titlu de campioană

Joc plictisitor, fotbalişti fără imaginaţie, două şuturi pe poartă şi un singur gol în favoarea oaspeţilor ar fi bilanţul derbiului Diviziei Naţionale dintre FC Zimbru şi FC Sheriff, jucat pe terenul de rezervă al Complexului „Zimbru”.

Vitalie HADEI

După această înfrângere, zimbrii sunt la 14 puncte în spatele liderului FC Sheriff şi nu mai au şanse la titlu, calificare ce nu a mai ajuns în palmaresul echipei din Chişinău de 12 ani. Şefii echipei vor să facă curăţenie la echipă în iarnă.

Derbiul dintre FC Zimbru şi FC Sheriff s-a jucat pe terenul de rezervă al formaţiei din Chişinău, lucru care i-a nedumerit pe fanii echipei. Prin această mutare, conducătorii echipei au vrut să reediteze scorul de la finele sezonului trecut, când gazdele s-au impus pe acest teren. Cu 22 de puncte după 14 meciuri jucate, FC Zimbru are nevoie doar de victorie pentru a mai rămâne în lupta pentru titlu. Cu toate acestea, zimbrii au intrat nemotivaţi pe teren. Nici oaspeţii nu au jucat mai bine, dar au profitat de o greşeală a apărării zimbrilor şi au deschis scorul prin rusul Nail Zamaliev. În loc să intre în joc şi să forţeze egalarea, cei de la FC Zimbru au alergat după balonul controlat mai mult de oaspeţi; meciul s-a terminat cu scorul de 0-1.

Au pierdut, dar nu suferă deloc

Chiar dacă au pierdut cel mai important meci al acestei toamne, jucătorii de la FC Zimbru nu au fost afectaţi. „Oaspeţii au fost mai buni ca noi, s-a văzut asta pe teren. Noi nu am avut ocazii aproape deloc, la fel ca cei de la FC Sheriff, însă ei au avut o posesie mai bună şi s-au impus”, a spus căpitanul FC Zimbru Oleg Şişchin.

Mai afectat de rezultat a fost antrenorul zimbrilor, Serghei Stroienco, care s-a simţit trădat de jucătorii săi. „Cei de la Sheriff au ţinut de minge cât de mult au putut şi s-au dăruit pe teren, iar noi am jucat cum am jucat. Unii joacă din răsputeri, iar alţii fac act de prezenţă pe teren. Cred că din iarnă mulţi jucători din actualul lot nu se vor mai regăsi în echipă. Se creează impresia că actualii jucători nu înţeleg ce înseamnă spiritul FC Zimbru”, a menţionat Stroienco.

FC Dacia şi FC Sheriff, în lupta pentru titlul de campioană

Odată ce fostul finanţator al FC Dacia, Adlan Şişhanov, a devenit oficial coproprietar al FC Zimbru, lucrurile au devenit mult mai simple pentru antrenorul Igor Dobrovolski. Echipa sa nu mai este în centrul atenţiei, în speţă în domeniul declaraţiilor incendiare ale conducătorilor clubului. Şi, drept rezultat, toată lumea se concentrează pe performanţe. Astfel, dacii au bifat a 11-a victorie în Divizia Naţională şi, cu 35 de puncte acumulate în 14 meciuri, le suflă în ceafă celor de la FC Sheriff care au la activ 36 de puncte. Ultima victimă a dacilor este FC Tiraspol, scor 0-2.

Jucătorii care au fost aduşi în vară la FC Dacia au început să dea randamentul scontat, iar Dobrovolski speră că titlul de campioană va rămâne pentru al doilea an consecutiv la FC Dacia.

Scorul a fost deschis de muntenegreanul Milos Krkotic în minutul 15, iar compatriotul acestuia, Janko Tumbasevic, a marcat pentru 2-0 în minutele de prelungire ale partidei.

Cel mai spectaculos meci al etapei s-a disputat la Orhei, unde FC Costuleni a remizat, scor 3-3, cu râbniţenii de la Iskra. FC Costuleni a deschis scorul prin Sofroni, dar oaspeţii au trecut în avataj după ce au marcat Iavorschi, Scripcenco şi Trhanov. Se părea că gazdele vor mai bifa o înfrângere, însă pe finalul meciului au reuşit să marcheze de două ori şi să obţină un punct nesperat.

În celelalte meciuri ale etapei, FC Olimpia s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Sf. Gheorghe Suruceni, Rapid Ghidighici – FC Milsami 1-1 şi FC Nistru – Academia UTM 0-1.