Deputatul poet şi admiraţia lui Stepaniuc

Talentele se pierd, mai nou, în Parlament. Anunţul făcut vineri în plenul Parlamentului de către comunistul Ion Ceban, precum că aderă la grupul socialiştilor, l-a inspirat imediat pe deputatul democrat-liberal Tudor Deliu. Acesta a şi „născocit” pe loc o poezie şi a cerut tribuna centrală pentru a o recita. Ropotele de aplauze din sală care au urmat i-au „gâdilat” orgoliul de deputat-poet.

Anunţul-bombă al fostului comunist înflăcărat Ion Ceban a trezit muza deputatului Deliu care, în doi timpi şi trei mişcări, a luat creionul şi a scris pe un proiect de lege: „Se scutur frunzele de nuc/ Şi comuniştii se tot duc,/
Întâi doar trei, apoi iar trei,/ Azi încă unul dintre ei,/ Sperăm că poate pân-la anul/ Vor rămânea doar cu ciocanul,/ Purtat în mână de Munteanu,/
Probabil şi cu Mark Tkaciuk/ La braţ cu Eduard Muşuc.”

După ropotul de aplauze din sală amestecate cu zâmbetele de dispreţ ale comuniştilor, poezia a făcut turul presei şi al reţelelor de socializare. Impactul l-a făcut pe juristul Deliu să-şi plaseze pe contul său de pe facebook încă vreo două creaţii. „Mă vreau din nou copilul de pe prispă/ Cu pantalonii rupți pe la genunchi”, aşa începe cealaltă poezie cu ecou a lui Deliu care l-a înduioşat până şi pe fostul comunist Victor Stepaniuc care l-a şi „notat” cu un „bravo”.

Tudor Deliu a declarat pentru JURNAL că scrie poezii încă din copilărie, iar prima facultate pe care a făcut-o este anume cea de filologie. Are publicată şi o carte de poezii, iar acum speră să o poată edita şi pe a doua. Deşi este prins în activităţi cotidiene solicitante, deputatul lasă totul atunci când „îi vine muza” şi se dedică în totalitate „hobby-ului” său.

R.L.H.

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)