Deputaţii din Primul Parlament o susţin pe Maia Sandu la prezidenţiale

deputati-primul-parlament

Un grup de deputaţi din Primul Parlament, semnatari ai Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, şi-au anunţat opţiunea pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie, precizând că vor vota pentru candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu. Semnatarii Declaraţiei de Independenţă afirmă că Maia Sandu este singurul candidat la prezidenţiale care este de partea poporului şi care nu va fi influenţată de nimeni.

Deputaţii au lansat şi o declaraţie şi au îndemnat mai mulţi candidaţi la alegerile să se retragă din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. „Candidatul comun reprezintă voinţa fermă a tuturor cetăţenilor. Maia Sandu îi reprezintă pe toţi moldovenii care vor să rămână acasă. Facem apel către toţi ca pe 30 octombrie să ne mobilizăm şi să votăm pentru Maia Sandu”, se arată în declaraţia deputaţilor.

Am avut o surpriză plăcută în ziua în care Andrei Năstase a cedat în favoarea Maiei Sandu. Andrei Năstase a obţinut prima victorie din acest scrutin. Noi vom lupta pentru că aceasta este unica noastră şansă pentru a schimba lucrurile din R. Moldova. Dacă în turul II vor ajunge candidaţii pe care îi vor ei, cel care va câştiga îl va înainta pe Plahotniuc pentru funcţia de premier. Ne vom dezbăiera cu greu de el. Vreau să ne înţeleagă populaţia. Astăzi, funia este foarte aproape de gât, iar cuţitul foarte aproape de os. Cu această declaraţie vom merge în teritoriu”, a declarat ex-deputatul Vasile Şoimaru.

„Am impresia că cetăţenii se află într-un ţarc. Sărăcia îi face pe oameni să-şi piardă demnitatea. Populaţia trăieşte în sărăcie. Aş vrea ca nepoţii să trăiască pe această palmă de pământ. Acum a venit timpul ca generaţia tânără să preia puterea”, a declarat deputatul în primul Parlament Nadejda Brânzan.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)