Demisii în cazul tinerei care a născut în toaleta Institutului Mamei și Copilului

Ministerul Sănătății a anunțat rezultatele anchetei interne în cazul tinerei de 19 ani din Anenii Noi, care a născut în decembrie 2017 în toaleta instituției medicale. Astfel, trei angajați de la Institutul Mamei și Copilului au fost demiși, iar directorul Institutului Mamei și Copilului din capitală, Sergiu Gladun, a fost sancționat cu mustrare.

Au fost demiși șeful Secției Ginecologie, moașa principală și asistenta medicală, care trebuia să îi acorde ajutor tinerei în perioada în care a fost internată în spital.

Amintim că o femeie s-a plâns că ar fi fost lăsată să nască în toaleta Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. O scrisoare anonimă a devenit virală pe rețelele de socializare, în care femeia scrie prin ce chinuri ar fi trecut acum două săptămâni, când a născut prematur în instituția medicală.

Tânăra se afla la termenul de 21 de săptămâni, iar medicii i-au diagnosticat copilul cu malformații. Aceasta spune că personalul medical ar fi neglijat-o, iar asistenta medicală a avut un comportament inuman față de ea.

„Aşa m-am chinuit 23 de ore. Sora medicală a intrat o dată și mi-a adus oala, spunându-mi: „Hai, poate rabzi până la 8, să vină medicii, să nu naști la mine”. Mă rugam la Dumnezeu să nu nasc chiar, mă temeam să ajung pe mâna ei. A mai intrat la 3 noaptea la mine și a început să strige: „Ce ragi? Sperii alte fete!”, scrie femeia.

The following two tabs change content below.