Declaraţie

Jurnal Trust Media se declară surprins şi revoltat de atacul preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu, împotriva mass-media din Republica Moldova.

În discursul rostit în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din 13 februarie 2010, el a atribuit mass-media un rol „diabolic şi distructiv”: „Un rol diabolic şi distructiv în această afacere îl joacă mass-media care, fiind prin definiţie dulăi de pază ai societăţii, se transformă uneori – să-mi fie de scuzare – în câini turbaţi care devin periculoşi pentru societate prin minciunile pe care le răspândesc”, a afirmat cel care şi-a asumat misiunea să reprezinte legea şi justiţia supremă în Republica Moldova.

Un asemenea limbaj şi o asemenea atitudine faţă de presa independentă ţin de o perioadă demult apusă a stalinismului şi comunismului. Nici până la 29 iulie 2009, în perioada regimului lui Voronin, dl Muruianu nu şi-ar fi permis să facă declaraţii neconforme cu democraţia şi spiritul european, fără riscul de a fi pedepsit în mod exemplar de către cel pe care l-a slujit cu obedienţă. Acum, el loveşte în mod laş mass-media sub protecţia democraţiei şi pluralismului pe care le asigură presa independentă.

Jurnal Trust Media, a cărui profesiune de credinţă este libertatea de exprimare şi independenţa, nu are încredere în discernământul unui asemenea judecător. De aceea, cerem demisia preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie a Republicii Moldova, Ion Muruianu.

JURNAL TRUST MEDIA

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)