Declaraţia membrilor API privind reflectarea alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016

apiConştiente de responsabilitatea ce îi revine mass-mediei în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016, redacţiile ziarelor membre ale Asociaţiei Presei Independente (API) îşi declară angajamentul de a reflecta nepărtinitor şi echidistant desfăşurarea campaniei electorale în conformitate cu prevederile statutare ale API şi cu normele deontologice jurnalistice.

Pe toată durata campaniei electorale, ziarele din API vor continua să profeseze un jurnalism obiectiv şi nu vor admite partizanatul politic. Spaţiul pentru publicitatea electorală va fi oferit candidaţilor înregistrați oficial, respectând principiul accesului liber pentru toţi subiecţii electorali.

Ziarele membre API îşi asumă angajamentul să nu se implice în campanii de denigrare/defăimare a concurenţilor electorali. În acelaşi timp, jurnaliştii vor investiga şi vor informa cititorii despre candidaţii la funcţia de președinte al țării, implicaţi în promovarea unor interese de grup sau în alte acţiuni cu caracter ilegal sau împotriva statului de drept.

API face apel către toţi proprietarii/editorii instituţiilor mass-media scrise şi electronice din Republica Moldova să nu se lase influenţaţi de concurenţii electorali şi să se abţină de la orice formă de manipulare a opiniei publice şi de la promovarea discursului de ură, respectând pluralismul de opinii şi principiile eticii profesionale.

The following two tabs change content below.