Decizie în cazul fetei violate și aruncate de la balcon

Cei patru indivizi care au violat două tinere într-un apartament din Chișinău, iar pe una au aruncat-o de la etajul șapte al unui bloc, rămân în arest pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată luni, 4 iunie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. În această infracțiune sunt implicați șase tineri, doi dintre care au fost dați în urmărire.

Fata de 16 ani aruncată de la etajul etajul șapte a decedat acum trei săptămâni la Spitalul de Urgență. Cazul a avut loc în noaptea de 4 spre 5 mai curent. Șase indivizi au violat două tinere, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, au aruncat-o pe una de la balconul unui apartament.

Ofiţerul de presă al Institutului de Medicină Urgentă din Chişinău a informat jurnaliştii că familia fetei ar fi cerut presei să îi fie respectat dreptul la intimitate. Minora însă este orfană. Puţinele rude, o mătuşă şi concubinul ei, au ajuns la spital când tânăra era deja moartă, pentru a ridica corpul neînsufleţit al acesteia. Nu au avut niciun mesaj pentru presă.

Viaţa şi moartea Zinaidei Ţ.

Rămân fără răspuns mai mult întrebări legate de acest caz: Cine au fost persoanele misterioase care au vegheat dacă îşi va reveni ori nu din comă adolescenta? Şi, dacă e adevărat că ar fi practicat prostituţia, aşa cum a scris presa cu trimitere la surse din cadrul anchetei, cine sunt persoanele care au exploatat-o sexual şi de la ce vârstă? Sunt câteva întrebări la care am încercat să aflăm răspuns în articolul care urmează.

Cealalată victimă a reuşit să fugă, alertându-i pe polițiști. Patru dintre făptași au fost arestați, iar alți doi au fost dați în urmărire.

Unul dintre reţinuţi a comis violul în timp ce se afla sub măsura preventivă, arest la domiciliu, aplicată pentru o infracţiune de tâlhărie, comisă acum două luni.

Iniţial, acesta a fost cercetat în stare de arest, iar ulterior, magistraţii de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, i-au schimbat măsura preventivă, eliberându-l din izolator şi plasându-l în arest la domiciliu. Acum el va fi tras la răspundere inclusiv pentru dublu viol şi tentativă de omor a unei minore.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)