De mâine începe campania informare privind vaccinarea

By Editor Moldova.ORG

În perioada 22-26 aprilie în R. Moldova va avea loc o campanie de informare, educare şi comunicare, pentru promovarea vaccinării populaţiei. Acţiunea are loc în cadrul Săptămînii Europene a Imunizărilor, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vaccinurile în fiecare an salvează viaţa a peste trei milioane de persoane în lume. Imunizările efectuate în toate ţările lumii au permis lichidarea variolei şi diminuarea esenţială a numărului de cazuri prin poliomielită, rujeolă, difterie, infecţie rotavirală.

Datorită imunizărilor, din anul 1993 în R. Moldova nu se înregistrează cazuri de poliomielită. În ultimii 10 ani au fost înregistrate doar trei cazuri de tetanos la persoane nevaccinate. Totodată, morbiditatea prin tuse convulsivă şi oreion a fost redusă de circa 80 de ori, iar prin hepatită virală B – de 40 de ori.

În cadrul campaniei, în perioada 22-25 aprilie, la Depozitul Naţional de Vaccinuri din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică se vor desfăşura „Zilele uşilor deschise”. Medici vor prezenta informaţii privind imunizarea populaţiei.

Sursa: diaspora.moldova.org