De mâine, 20 februarie 2016, va fi în vânzare pâinea socială

paine foto nadea roscovanu

Pâinea socială va costa 3 lei. Pentru producerea acesteia a fost repartizată o cantitate de grâu din rezervele statului, acordată cu împrumut Fabricii de pâine „Franzeluţa” cu termen de restituire după roada nouă. „Pentru noi şi creditul polonez este foarte important şi am apreciat rapiditatea cu care s-au luat măsuri pentru a fi deblocat”, a declarat Boris Andros, directorul întreprinderii.

Acesta a asigurat că pâine socială va fi, şi aceasta va fi de calitate. Noua linie de producţie a fabricii va furniza zilnic circa 3 tone de pâine socială, care va fi difuzată în magazinele din reţeaua de desfacere „Franzeluţa”.
Astfel, Combinatul de panificaţie „Franzeluţa” anunţă printr-un comunicat de presă că în noaptea de vineri spre sâmbătă va pune în funcţiune o linie de producţie a unui nou sortiment de pâine, denumit „pâinea socială”. Acesta va fi găsit pe toate rafturile magazinelor din reţeaua de desfacere „Franzeluţa”, începând chiar de sâmbătă, 20 februarie 2016, dimineaţă.

Experta în economie,Tatiana Lariuşin caracterizează intenţia guvernului drept una populistă. „Cei care au contribuit la pauperizarea populaţiei încearcă acum prin această măsură să evite o calamitate socială. Nu este desigur cea mai bună soluţie, dar ea are totuşi un oarece impact imediat la cei mai necăjiţi. Şi atât”, conchide Lariuşin.