De la haos şi fărădelege spre pace, stabilitate şi ordine

CAMPANIA ELECTORALĂ // Partidul Umanist din Moldova,forţa capabilă să depăşească criza economică şi constituţională

Stimaţi concetăţeni!

Ţara trebuie să decidă dacă va continua criza politică, dezordinea, fărădelegea, haosul, sau unim forţele pentru a stabiliza situaţia, a restabili ordinea, legea şi pacea.

Societatea este dezamăgită şi disperată. Oamenii sunt dezorientaţi, nu ştiu ce le poate aduce ziua de mâine. Ei nu au încredere în actualii politicieni, consideră că aceştia se fac vinovaţi de pierderea oricărei perspective de dezvoltare calitativă pentru Moldova. Eu înţeleg de ce oamenii gândesc astfel.

Liderul comunist a minţit propriul popor

În 2001, când comuniştii au venit la putere şi au format o majoritate constituţională în Parlament, au avut condiţii ideale pentru a fortifica statalitatea şi a promova interesele ţării. Dar liderul comunist a instaurat un regim de putere autoritară, a pornit o campanie de terorizare a „duşmanilor” săi, a minţit permanent propriul popor, dar şi partenerii ţării.

Rezultatul celor opt ani de guvernare este distrugerea simbolurilor statalităţii – Declaraţia de Independenţă, clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei –, instaurarea unui capitalism oligarhic, puterea mafiei, sărăcie, mii de vieţi distruse, sute de mii de noi emigraţi şi familii destrămate.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană nu au justificat aşteptările oamenilor care au sperat că demnitarii din PCRM, responsabili de fărădelegile din cei opt ani de guvernare, vor fi traşi la răspundere.

AIE nu a reuşit să depăşească criza politică

Minţind poporul despre o posibilă integrare în Uniunea Europeană, liderii Alianţei nu au reuşit depăşirea crizei politice şi constituţionale, nu au creat condiţii pentru dezvoltarea economică a ţării, a businessului, situaţia material-financiară a oamenilor a rămas în continuare disperată. Unicul „succes” al liderilor Alianţei este acumularea datoriilor externe de sute de milioane de dolari şi transformarea Moldovei în ţară care este condusă de clanurile mafiote. Comuniştii, la fel ca liberalii şi democraţii, mint poporul despre „integrarea europeană”, cu toate că UE a declarat că nu va mai accepta noi membri din Est.

La această etapă, comuniştii vor face tot posibilul să se întoarcă la putere. Liderul comunist este obsedat de ideea răzbunării şi de planuri revanşarde. Întoarcerea acestei grupări la putere va aprofunda criza şi va continua acapararea de către mafia roşie a sectoarelor de afaceri pe care nu au reuşit să le supună în cei opt ani de aflare la putere. Va începe un alt val de redistribuire a proprietăţilor, cel de-al treilea. Speranţa în stabilizarea situaţiei va fi spulberată definitiv, iar haosul va deveni şi mai pronunţat.

Moldova are nevoie de o forţă politică nouă

Moldova are nevoie acută de o forţă politică nouă, forţa a treia, care nu are legături cu comuniştii, „sateliţii” acestora şi liberal-democraţii. Prezenţa unei astfel de forţe în parlament este absolut necesară. Vocea constructivă şi edificatoare a acestei forţe trebuie să fie prezentă în parlament.

Sunt sigur că există foarte mulţi cetăţeni cărora le sunt antipatici „liderii” atât comunişti, cât şi cei liberal-democraţi, dar aceştia nu văd o alternativă oportună. Eu propun să creăm împreună această alternativă. Să creăm această forţă nouă, a treia forţa politică care va deveni catalizator, va provoca o reacţie de asanare a vieţii politice din Moldova, forţa care va scoate ţara din criza interminabilă şi va crea o perspectivă de dezvoltare calitativă. Partidul Umanist din Moldova, pe care îl reprezint, are un plan concret de acţiuni.

Suntem adepţi fermi ai păstrării şi fortificării statalităţii moldoveneşti. Trebuie să restabilim ordinea, funcţionarea legii şi disciplina. Moldova trebuie readusă pe calea stabilităţii, coeziunii sociale şi păcii civice. Noi optăm pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, pentru integrarea economică aprofundată, iar apoi integrarea politică a ţării noaste în spaţiul republicilor ex-sovietice. Această integrare va permite restabilirea economiei, deschiderea unor enorme pieţe de desfacere la Est, atragerea investiţiilor, diminuarea tarifelor, creşterea salariilor şi pensiilor.

Partidul Umanist din Moldova, forţa a treia

Noi insistăm asupra ideii introducerii în învăţământul preuniversitar a disciplinei „Bazele ortodoxiei”. Numai astfel noile generaţii de cetăţeni ai Republicii Moldova vor reuşi să păstreze valorile spirituale de veacuri ale poporului nostru.
Moldova este o ţară ortodoxă. Aşa a fost două mii de ani şi aşa trebuie să fie totdeauna. Partidul Umanist din Moldova optează pentru rămânerea Moldovei în cadrul spaţiului spiritual al Bisericii Ortodoxe Ruse.
Eu sunt convins că oamenii de bună credinţă din societate nu acceptă nici revanşismul roşu, un pericol real de instaurare a unei noi dictaturi în Moldova, nici politica unionistă a Alianţei pentru Integrare Europeană şi incapacitatea acesteia de a scoate ţara din criza politică şi economică.

Stimaţi compatrioţi!

La 28 noiembrie, contează votul fiecărui dintre Dumneavoastră. Vă chem să acordaţi votul de încredere noii forţe politice – Partidului Umanist din Moldova. Simbolul nostru în buletinul de vot este Clopotniţa. A venit timpul să batem în cel mai mare clopot, deoarece ţara se află la un pas de prăpastie. Trebuie să ne unim forţele ca să punem capăt haosului şi să instaurăm pacea în Moldova. Totul depinde de fiecare dintre noi. Soarta noastră este în mâinile noastre.

Valeriu Pasat,

preşedintele Partidului Umanist din Moldova

The following two tabs change content below.