De la 1 septembrie, pensiile şi alte plăţi sociale vor putea fi ridicate de la Poşta Moldovei

stire pensii

Pentru a tempera spiritele, reprezentanții Companiei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) au anunţat că sursele financiare pentru achitarea pensiilor şi plăţilor sociale sunt suficiente și că acestea vor fi transferate tuturor beneficiarilor. Pensionarii şi persoanele care primesc diferite plăţi sociale şi care, până în prezent, nu şi-au stabilit noii prestatori, de la 1 septembrie, vor trece automat la Poşta Moldovei.

Potrivit președintelui CNAS, Maria Borta, pentru 19 august 2015, au fost perfectate circa 28 mii de cereri de schimbare a prestatorului de servicii. La Banca de Economii au mai rămas aproximativ 50 mii de beneficiari de plăți sociale care nu au reușit să facă transferul la o altă instituție. Pe moment, au fost încheiate contracte cu șapte instituții bancare, ce pot achita plățile sociale: Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, FinComBank, Eximbank, Energbank și Eurocreditbank.

Persoanele care nu și-au schimbat prestatorul se vor putea apropia de oficiul poștal din sectorul în care au viză de reședință pentru a-și ridica banii. Aceștia vor trebui să aibă la ei doar buletinul de identitate. Graficul de plată a pensiilor este de la 1 la 20 a fiecărei luni. Cei care sunt plecați peste hotare şi care nu-și vor ridica banii timp de trei luni vor putea ulterior să se apropie de Casa Națională cu buletinul pentru a beneficia de plăți.
Prestațiile sociale vizate sunt toate tipurile de pensii de asigurări sociale, alocația socială de stat, alocația lunară de stat, indemnizația de maternitate, indemnizația unică la nașterea copilului, ajutorul de deces, suportul financiar de stat, prestațiile sociale acordate șomerilor, ajutorul social.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)