De Crăciun, am fost mai buni!

Campania „De crăciun, fii mai bun!”, pe care am desfăşurat-o timp de o lună, a adus schimbări în viaţa protagoniştilor noştri. În ajun de Crăciun, Gheorghiţă, băiatul imobilizat la pat din cauza unei atrofii musculare, a primit în dar o saltea ortopedică de la Ursina, voluntara şi „îngerul protector” al Centrului pentru copii şi tineri cu dizabilităţi NICUŞOR din Grătieşti. Ca de obicei, la procurarea acestei saltele s-au implicat părinţii Ursinei, Ulrike şi Heinz Naef, şi prietenii lor din Elveţia.

Gheorghiţă şi Ursina

De Crăciun, câteva persoane pe care le-a atins povestea tristă a familiei lui Gheorghiţă le-au adus daruri şi susţinere financiară pentru masa lor de sărbătoare. Viorica Capşa, conducătoarea Centrului pentru copii şi tineri cu dizabilităţi NICUŞOR din Grătieşti, ne-a informat că un domn le-a promis să le aducă un cărucior electric pentru Gheorghe. (http://www.jc.md/campanie-jurnal-traiesc-atat-de-sarac-ca-i-vine-sa-si-ia-lumea-in-cap/)

De asemenea, Viorica ne-a spus că o persoană a transferat 1.000 de lei pentru transportul lui Gheorghiţă până la centru, bani care le va ajunge aproximativ pentru o lună. Exerciţiile de recuperare pentru Gheorghe şi alţi copii care frecventează această instituţie sunt gratuite, dar ei au nevoie de bani pentru transport. Majoritatea familiilor care au copii cu deficienţe sunt prinse în nevoi şi cheltuieli enorme şi nu au posibilitatea să-şi transporte singuri copiii la Grătieşti, acolo unde li se acordă o altă şansă de viaţă.

Familia lui Gheorghiţă va mai primi un ajutor promis pentru construcţia unei băi, din partea colegilor şi a patronului organizaţiei unde este angajată Liliana Enachi, eroina noastră din prima pagină a numărului de săptămâna trecută.

Pe contul Centrului pentru copii şi tineri cu dizabilităţi NICUŞOR din Grătieşti nu s-au mai strâns alţi bani în urma campaniei, dar Viorica Capşa ne mulţumeşte mult pentru această iniţiativă a noastră, care face vizibilă şi accesibilă instituţia pentru mai multă lume. Viorica le mulţumeşte din suflet primăriei localităţii Grătieşti şi agenţilor economici care i-au susţinut cu daruri pentru sărbătoarea de Crăciun. (http://www.jc.md/de-craciun-fii-mai-bun-un-lant-de-bunatate-2/)

Maria Busuioc

Maria Busuioc, (http://www.jc.md/haideti-impreuna-sa-salvam-viata-unui-copil-care-se-va-naste-in-ajun-de-craciun/) mama care urmează să aducă pe lume fetiţa ce va fi operată pe cord imediat ce se va naşte, a plecat la Kiev. Doctorii o supraveghează şi aşteaptă momentul oportun pentru a ajuta fetiţa să vină pe lume. Pe contul bancar deschis de Maria, publicat în JURNAL de Chișinău şi pe site-ul nostru, jc.md, nu s-au strâns din păcate deloc bani.

Dar avem speranţa că conturile deschise de rudele ei în America, precum şi de organizaţia „Salvaţi viaţa!”( http://savelife.md/profile/busuioc-maria/) vor acumula o sumă importantă pentru a salva viaţa micuţei nenăscute.

JURNAL de Chişinău vă mulţumeşte tuturor celor care v-aţi implicat pentru a ajuta aceşti oameni aflaţi în dificultate. Atunci când întâmpinăm anumite coborâşuri în viaţă, numai împreună avem şansa să învingem încercările sorţii.

Dacă doriţi să daţi o mână de ajutor acestor copii, publicăm conturile unde puteţi dona bani pentru ei.

Nadejda Roşcovanu

Adresa centrului NICUŞOR şi datele bancare: R. Moldova, mun. Chișinău, comuna Grătiești, str. Alexei Mateevici 28

Telefon:  +373 69652793 sau 079237149

Conducătorul Asociației: Capsa Viorica

Facebook page: https://www.facebook.com/SteauaCalauza

 Cod IBAN:  MD29AG000000022512311311 – MDL

           MD76AG000000022513020505 – EUR

           MD84AG000000022512679988 – USD

Cod Bancar:  AGRNMD2X

 

Contul Mariei Busuioc

BIC: MOLDMD2X336

IBAN:      MD57ML0000002259A3678602- MLD

MD55ML000002259A36170161 -USD

MD97ML000002259A36170181- EUR

The following two tabs change content below.
Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Nadea Roşcovanu

Ultimele articole de Nadea Roşcovanu (vezi toate)