De ce tace Timofti despre testul statalităţii? // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat apelul comuniştilor către popor. Ce vor de fapt comuniştii, de ce nu-l recunosc pe noul preşedinte? Unii spuneau că ei vor revoluţie, că sunt obişnuiţi cu revoluţia ca ţiganul cu scânteia, alţii că ei nu ştiu ce vor, sunt capricioşi, ca nişte copii, căci Voronin a dat în mintea copiilor.

Nimeni nu ne iubeşte pe noi, comunişti, care am fost cândva avangarda proletariatului, a clasei muncitoare, a omenirii. Europa nu ne iubeşte, America nici atâta, şi Rusia ne tratează cu indiferenţă, de parcă nu am fi copiii ei, se plânse Colesovnazadov. Noi am crezut că Alianţa n-o să poată alege preşedintele, că Ghimpu, Filat şi Lupu n-o să se înţeleagă niciodată, că Lupu şi Ghimpu n-o să renunţe niciodată la posturile pe care le-au ales. Dar s-au găsit trei trădători care l-au votat pe Nicolae Timofti. Şi noi, comuniştii, avangarda omenirii, ne-am pomenit la coadă, cu fundul pe gheaţă. O să trebuiască să stăm încă trei ani în opoziţie. Da’ noi ne-am deprins să stăm la putere. Cum să se ducă miliţionerul Voronin de două ori pe săptămână la parlament? Ce să facă el acolo? Să-l asculte pe juristul Ghimpu? – se interesă Colesovnazadov. Dacă până la 1 mai moldovenii nu găsesc o soluţie… ptiu – numai nu soluţia Dodon. Să facă ce vor, revoluţie roşie, revoluţie tviter, da noi trebuie să fim la putere. Dacă nu, Voronin ne lasă şi se duce la pensie, o să stea pe malul iazului şi o să pescuiască ca prostul, conchise Colesovnazadov. Această perspectivă o întristă pe sanitara Vera. Sic transit gloria mundi, o vizită un gând răzleţ, pe care însă nu îl divulgă, ca să nu fie considerată o snoabă.

Totuşi Timofti nu a spus nimic despre testul statalităţii. În ce a constat acesta? Analiză de sânge, de urină… – ce a fost? – se interesă Cozonac, neglijându-l pe Colesovnazadov.

 

Acuma stau şi mă gândesc: dacă Voronin nu ştie cum să procedeze, de ce nu se duce la mausoleu, să se sfătuiască cu Lenin?

 

Al vostru tovarăş mauzer, revolver, brauning, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)