De ce oamenii se simt acum la 35 de ani ca și cum ar avea 40?

Grijile cauzate de criza economică și de problemele de sănătate împing oamenii mai devreme spre vârsta a doua, susține un raport științific citat de Reuters.
Un studiu realizat de Centrul Philips pentru Sănătate și Bunăstare arată că vârsta definitorie ca prag de trecere spre vârsta a doua a scăzut de la 40 de ani la 35. „35 de ani este noul 40. Americanii simt presiunile vârstei a doua mai devreme ca niciodată”, a afirmat într-un comunicat centrul care se află la Amsterdam.
Katy Hartley, directorul centrului, susține că stresul cauzat de economie sau de starea de sănătate, lucruri asociate înainte cu pragul de 40 de ani, sunt simțite acum la o vârstă mai tânără. Aproape 80% din subiecții chestionați care aveau 35 de ani au declarat că sunt îngrijorați de economie, iar trei sferturi dintre ei  au fost îngrijorați și de sănătate. Aceste probleme au contribuit la instalarea mai devreme a vârstei a doua și la pierderea a cinci ani de tinerețe, conform studiului de specialitate.
Raportul făcut public arată că 74% dintre americani au afirmat că problemele economice sunt sursa majoră de stress, un procent aproape dublu față de cel dintr-un studiu similar realizat în 2004.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)