FOTO // De ce întârzie lucrările pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt?

 

Lucrările de reparație a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din mun. Chişinău sunt în întârziere din cauza că beneficiarul, Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei mun. Chișinău are în prezent datorii foarte mari la SC Delta ACM- 93 din România, a declarat pentru JURNAL de Chișinău dirigintele de șantier SC Delta ACM – 93, Valentin Svaga. În aceste zile, acesta supraveghează lucrările de punere a pavajului pe artera principală a capitalei.

Compania SC Delta ACM – 93 din România a fost selectată în urma unei licitaţii internaţionale organizată în 2014 pentru a repara cele șase străzi principale din municipiu din bani împrumutați (22 milioane de euro), plus contribuția primăriei , 9,5 milioane de euro. Potrivit lui Șvaga, beneficiarul are în prezent datorii foarte mari faţă de SC Delta ACM- 93.

„Noi, la rândul nostru, avem datorii la agenții economici de la care am cumpărat materiale de construcție. În prezent, agenții economici au stopat orice livrare de materiale de construcție. Nu vor să ne mai livreze nimic până când nu vor fi transferaţi banii de către beneficiar, de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație”, ne-a explicat Valentin Șvaga. Potrivit acestuia, pavajul este achiziţionat de la „Iacobaș Construct”, agentul economic ce a câștigat licitația.

Ştire realizată în cadrul Campaniei de informare „Drum bun!”. Ştirea este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor difuzate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.

 

The following two tabs change content below.