De ce CNO a ascuns faptul că Marghiev şi Artîc s-au dopat?

Cu o zi înainte de a începe competiţia de atletism de la Jocurile Olimpice de la Londra, presa de la Chişinău a aflat că de fapt delegaţia noastră, care iniţial era formată din 22 de sportivi, este mai restrânsă. Atletele Natalia Artîc, participantă la proba de aruncare a discului, şi Marina Marghieva, paricipantă la proba de aruncare a ciocanului, au fost depistate pozitiv şi nici nu au mai făcut deplasarea la Londra.

Comitetul Naţional Olimpic a ascuns faptul că cele două sportive nu au primit acceptul Comitetului Olimpic Internaţional şi că nici măcar nu au făcut deplasarea la Londra. Preşedintele CNO, Nicole Juravschi, despre care se spune că a avut grijă să-şi urce în avionul de Londra întreaga familie, ridică din umeri şi spune că nu a ştiut că cele două au fost depistate pozitiv, pentru că despre asta a fost informată Federaţia de Atletism. Tot el s-a contrazis şi a spus pentru o televiziune că cei de la Federaţie l-au informat despre cazul dat, dar l-au asigurat că vor solicita şi proba B.

 

Pai în cazul asta era de datoria deputatului Juravschi să nu mai spună pe la toate televiziunile că avem 22 de participanţi la JO. Asta nu ar fi primul caz când Juravschi ascunde unele lucruri. Nici până acum opinia publică nu ştie de fapt numărul persoanelor care fac parte din delegaţia oficială a ţării noastre la Londra. Gurile rele vorbesc că delegaţia oficială depăşeşte numărul sportivilor prezenţi la Londra. Nu contează că au plecat pe bani publici să „mai vadă şi ei lumea”.

 

În loc ca înainte JO responsabilii de la CNO să aibă grijă prin intermediul Federaţiilor de profil de olimpicii noştri, aceştia au grijă să bage în delegaţie oameni foarte apropiaţi lor şi asta pe banii noştri. Poate fetele astea nici nu au realizat că au luat ceva interzis, iar acum riscă să fie descalificate cel puţin doi ani. Să fi fost un coordonator bun pus de CNO să monitorizeze fiecare olimpic, să-l ajute când are nevoie, să vadă dacă se alimentează corect, atunci poate Marina Marghieva şi Natalia Artîc ar fi fost acum la Londra.

 

Ceea ce a făcut acum Juravschi nu este altceva decât un gest de laşitate. A dat vină pe Federaţie şi bietele fete, care probabil de ruşine nici nu mai iese din case. Câinii latră, iar caravana va trece, iar la viitoarele ediţii ale JO în fruntea CNO va fi acelaşi om, înconjurat de familia sa. Iar în lista oficială vor fi oameni apropiaţi acestei familii, care vor fi îmbracaţi pe banii statului cu echipament de 1500 de euro, „ca să fim şi noi în rând cu lumea bună”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)