De ce a întârziat Chirtoacă // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat de ce a întârziat Chirtoacă la recepţia glamuroasă, pe care a organizat-o de hramul oraşului cu umeri albi de piatră.

Ipotezele au curs ca dintr-un robinet stricat: că i s-a spart roata de la bicicletă, că s-a defectat troleibuzul în care circula, că şoferii de microbuze l-au boicotat solidar şi nu au vrut să se oprească la comanda lui, cerând majorarea tarifului de la 3 la 5 lei, că a fost blocat într-un ambuteiaj, că i-a căzut un plop peste maşină, că a petrecut-o pe Andreea Marin la aeroport sau la gară, că a avut un lapsus de memorie şi a uitat de recepţie… Cei mai mulţi însă erau convinşi că l-a reţinut primăria, de care este îndrăgostit şi în al doilea mandat. A invitat lumea la recepţie şi a apărut cu 40 de minute mai târziu decât era indicat în invitaţie. El cine se crede? Brejnev? Putin? Kim Ir sen? – strigă Colesovnazadov. „El nu a întârziat, el a spus că a venit la timp, dar a stat afară, aşteptând să intre toată lumea” – sări în ajutorul lui Chirtoacă sanitara Vera. De ce nimeni nu-l critică pe Filat? Chirtoacă a întârziat, iar Filat nu s-a prezentat deloc, a lipsit de la hram. Şi nici nu i-a felicitat pe chişinăueni. Băsescu i-a felicitat, Timofti i-a felicitat, dar Filat şi Putin – nu! Şi Lupu a lipsit, însă motivat, a plecat la hram la Briceni. Lipsa de atenţie din partea lui Filat a întristat şi a pus pe gânduri toată lumea. Dacă eram în campania electorală, Filat nu ne uita atât de uşor, oftă moş Dumitru.

 

Acuma stau şi mă gândesc: de ce ne-am grăbi, de ce am insista să fim disciplinaţi?… Oricum, am rămas în urma istoriei, iar manualele şcolare au fost tipărite deja…

 

Al vostru maratond, astringent, asbest, Ion Buraga

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga