De ce a fost modificată echipa de negociatori a PLDM

pldm

Noul grup de negociatori al PLDM este alcătuit din Liliana Palihovici, Valeriu Ghileţchi, Chiril Lucinschi, Iurie Ţap şi Ion Balan. Faptul că Valeriu Streleţ nu mai reprezintă PLDM în negocierile privind formarea unei noi majorităţi parlamentare a fost calificat de Chiril Lucinschi drept „consolidare a echipei”. Trebuie să menţionăm că unii deputaţi din fostul grup de negociatori, de exemplu, Liliana Palihovici, a rămas să reprezinte formaţiunea în aceste tratative.

În acelaşi timp, deputatul PLDM Maria Ciobanu ne-a declarat că membrii fracțiunii parlamentare PLDM, inclusiv membrii Biroului Politic Central, s-au întrunit duminică în cadrul unei ședințe de lucru, însă nu a anunţat nimeni că va semna cu cei 14 fugari de la PCRM, pentru constituirea unei eventuale alianțe.

„Cei cinci negociatori au fost desemnați după penultima ședință a Consiliului Politic Naţional. Ei urmau să discute cu fracțiunile parlamentare PL-PDM și grupul Leancă. Noi am insistat întotdeauna ca să participe la discuții, prin rotație, mai mulți membri de partid”, ne-a afirmat deputata Ciobanu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)