De astăzi cetățenii moldoveni pot călători fără vize în Turcia

By Editor

Începând de astăzi, 1 iunie, cetățenii moldoveni pot călători fără vize în Turcia.

În conformitate cu prevederile Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state care deţin un document de călătorie valabil – paşaport simplu sau biometric, sunt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita sau rămâne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de până la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Moldovenii care vor să călătorească în Turcia trebuie să deţină un paşaport cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile suplimentar datei preconizate pentru ieşirea din ţară. Reglementările sunt valabile, de asemenea, pentru cetăţenii ambelor state care efectuează transport internaţional de bunuri şi pasageri, precum conducătorii de tren, camioane şi autobuze şi asistenţii conducătorilor şi membrii echipajului avioanelor civile, trenurilor şi locomotivelor.

De menționat că, cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat, vor solicita o viză de lungă şedere.

Sursa: diaspora.moldova.org