De 9 mai, Candu și Novac au vorbit despre anticipate

Partidul Democrat a organizat joi, 9 mai, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău o manifestare de amploare cu ocazia Zilei Europei și Zilei Victoriei, sub genericul „Pace și Prosperitate pentru Moldova”. Înconjurați de bodyguarzi, prim-ministrul în exercițiu Pavel Filip și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, au fost scumpi la declarații.

La insistențele noastre, Andrian Candu a vorbit pentru JURNAL de Chișinău despre posibilitatea alegerilor parlamentare anticipate. „Politic și în general, vom face tot posibilul ca să evităm alegerile parlamentare”, a menționat fostul speaker.

La rândul său, Grigore Novac, deputat PSRM, a declarat că mai degrabă vor fi anticipate, invocând imposibilitatea de a ajunge la un acord cu blocul politic ACUM. Socialistul a respins o eventuală alianță PSRM–PD în timp ce mărșăluia în fruntea coloane.

„Probabil că vom avea anticipate, noi nu vom îndeplini categoric condițiile celor de la ACUM, iar cu PD nu vom face coaliție. Deși democrații au multe mandate, în acest moment, ei sunt perdanții”, a spus Novac.

Novac a recunoscut că Republica Moldova se află într-o criză profundă și că oamenii se confruntă cu sărăcia, iar în cazul unor anticipate situația va fi și mai gravă. „Da, într-adevăr, țara noastră se află în criză. Resursele financiare sunt tot mai puține, oamenii pleacă și recunosc faptul că în caz de alegeri anticipate va fi și mai greu, dar nu avem ce să facem”, a declarat deputatul socialist.

Întrebat pe ce a cheltuit primul său salariu, Novac a spus că l-a donat unui orfelinat, dar nu a putut să spună precis cărui orfelinat. El nu a știut nici câți bani au fost cheltuiți pentru manifestarea organizată de PSRM și nici ce onorariu va primi interpreta din Rusia, Valeria.

„Eu nu știu despre ce bani este vorba. Iată, Dvs. nu ați cânta pe gratis pentru asemenea evenimente? Nu ați face voluntariat? Dacă în R. Moldova tot mai mulți oameni ar face voluntariat, am trăi mai bine”, și-a dat el cu părerea.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)