David Haye l-a provocat pe Klitshcko, chiar şi cu ajutorul staff-ului!

Boxerii David Haye şi Vladimir Klitshcko s-au întâlnit miercuri la conferinţa de presă dinaintea meciului care va avea loc pe 2 iulie, pe arena „Imtech” din Hamburg.

Confruntarea celor doi pentru obişnuita şedinţă foto era să se lase cu scântei, în special din cauza britanicului, care a încercat să-l provoace pe ucrainean prin orice mijloace. Reprezentanţii presei au avut printre ei şi un om infiltrat de Haye, care avea ca scop doar scoaterea din fire a lui Klitshcko, lucru care nu s-a întâmplat în cele din urmă, deşi între cei doi au intervenit reprezentanţii forţelor de ordine şi membrii staff-urilor.

Ucraineanul s-a rezumat doar să îşi scrie cu pixul în palmă numărul 50, anunţându-l astfel pe adversarul său că va căuta să obţină la Hamburg cea de-a 50-a victorie a carierei.
Mister KO, în topul longevităţii campionilor mondiali

Boxul e un sport care-şi devorează campionii mondiali. „Întotdeauna e mai greu să te menţii în vârf decât să ajungi acolo”, e o vorbă repetată cu obstinaţie printre corzile ringului.

Oricât de abil este managerul sau promotorul campionului, oricât de complet este el ca boxer, vine o zi când regele trebuie să predea sceptrul. Unii o fac extrem de repede, alţii amână cât se poate de mult momentul decăderii. Cine trece de doi ani din postura de campion mondial se poate considera un fericit…

Lucian Bute a împlinit deja trei ani şi jumătate de când a cucerit centura de campion mondial IBF la supermijlocie, iar longevitatea sa a intrat deja în topul momentului. Dintre campionii actuali, de la toate cele patru mari versiuni recunoscute în boxul profesionist (IBF, WBA, WBC, WBO), doar trei boxeri deţin centurile de mai mult timp decât Lucian Bute. Mister KO a devenit campion al lumii pe 19 octombrie 2007. Pe 9 iulie, la Romexpo, el îşi va apăra centura pentru a opta oară.

1. Cel mai vechi este indonezianul Chris John (31 de ani). El a cucerit titlul WBA la categoria până pe 26 septembrie 2003, apărându-şi trofeul cu succes de 14 ori.

2. „Argintul” îi aparţine lui Vladimir Klitschko. Ucraineanul a pus mâna pe centura IBF la „grea” pe 22 aprilie 2006, iar de atunci nimeni nu a putut să i-o smulgă de la brâu. Cel mai mic dintre fraţii Klitschko şi-a apărat titlul de nouă ori, iar sâmbătă, 2 iulie, îl va pune din nou la bătaie într-un „superfight” ce va avea loc la Hamburg.

3. Felix Sturm completează podiumul. Germanul în vârstă de 32 de ani are centura WBA la „mijlocie” din 28 aprilie 2007, de zece ori apărând-o de atunci. Ultima dată a făcut-o sâmbăta trecută, în faţa englezului Matthew Macklin, decizia fiind însă una controversată.