Daruri alese pentru Cristofer Moscovici

Tamara Gverdtsiteli i-a dăruit o cruciuliță și un lănțișor din aur, sfințite de Patriarhul Georgiei

Acum o săptămână, Valentina și Constantin Moscovici și-au creștinat mezinul. După cum v-am promis acum o săptămână, în acest număr venim cu detalii de la botez și de la petrecerea pe care au dat-o părinţii în cinstea lui Cristofer. Naistul ne dezvăluie și motivul pentru care nu a dorit să facă mare tam-tam din eveniment, dar și ce surpriză le-a pregătit Victor părinţilor şi frățiorului său mai mic. 

Soții Moscovici și-au creștinat mezinul la biserica „Sf. Dumitru” din capitală, iar petrecerea de după botez a avut loc la unul din cele mai luxoase localuri din Chişinău. Cristofer a avut șapte perechi de nani, iar cea care i-a ales a fost soția naistului. Printre nani s-a numărat și Tamara Gverdtsiteli, artistă de origine georgiană celebră în tot spaţiul ex-sovietic. Pe toată durata botezului, Cristofer a stat cumințel și nu a plâns deloc. Mai mult decât atât, acesta căuta joacă și le zâmbea tuturor nanilor. La sfârșitul creștinării, micuțul a stat la pozat cu toți invitații, fapt ce i-a mirat pe părinții săi, care ne-au spus că mezinul lor „s-a comportat ca un adevărat artist de la Hollywood”.

Evenimentul a avut loc într-un cerc restrâns de prieteni deoarece aceasta a fost dorința soției mele, iar eu i-am respectat-o. La petrecerea de după botez lumea nu se lăsa dusă acasă. Era ora cinci dimineața, iar invitații noștri dansau și stăteau la un pahar de vorbă. Mă bucur că ne-am simțit cu toții bine. Și botezul, și petrecerea de după, au decurs după un scenariu gândit de surioara mea, Nadejda. Cristofer a fost îmbrăcat la costum și cu papion, ținută ce i-a fost dăruită de niște prieteni foarte buni din România. Nu ne doream PR și nici să atragem atenţia presei asupra acestui eveniment frumos din viața noastră.”, ne-a declarat Constantin Moscovici.

A primit o cruciuliță sfințită de Patriarhul Georgiei

Cristofer a primit numeroase jucării și hăinuțe din partea nanilor săi. Nelipsite au fost și cadourile prețioase. De exemplu, Tamara Gverdtsiteli i-a dăruit finuțului său o cruciuliță și un lănțișor din aur, sfințite de Patriarhul Georgiei.

Mezinul familiei Moscovici le calcă pe urme părinților și fratelui său mai mare. Mai mult decât atât, la doar șapte luni de la venirea sa pe lume, acesta are pianul său.

Deja prinde să bâjbâie clapele cu degeţelele. Îi place foarte mult să se joace cu instrumentele muzicale, să asculte muzică. De cum aude primele sunete, prinde să gângurească. Când eram la Miami, îl luam cu mine în studio. La sigur o să devină muzician”, îi prevesteşte naistul.

Revenit de la Belin special pentru evenimentul emoţionant din familia sa, Victor, fiul mai mare al cuplului Moscovici, i-a surprins atât pe părinții săi, cât și pe oaspeți, cu un recital impresionant, alternând vocea cu saxofonul.

La ai săi 24 de ani, Victor are studii juridice făcute la Chișinău, iar acum absolveşte a doua facultate – economia. A crescut foarte mult din punct de vedere muzical. Mi-a spus că la Berlin ia și ore de canto, iar asta ne-a bucurat. Mai are de studiat jumătate de an, după care va merge la Luxemburg, unde va face practica la Banca Europeană. Ne bucurăm că se dezvoltă multilateral. Muzica rămâne un hobby. Suntem mândri de el”, ne spune Constantin Moscovici despre fiul său mai mare.

Bani pentru Miami

La petrecerea de botez, oaspeții au pășit pe un covor alb, iar în local, era un sac-voiaj, pe care soții Moscovici au scris: „Adunăm resurse pentru plecarea în Miami”.

Întrebat de la cine Cristofer a moștenit cele mai multe trăsături, artistul ne-a răspuns fără ezitare: „De la mămica!”.

Micuțul este un copil vesel, care le zâmbeşte tuturor. Părinţii spun că acesta are „un zâmbet a la Hollywood” și că-i place să pozeze.

La câteva luni de la venirea pe lume a lui Cristofer, Valentina Moscovici, fostă dansatoare în ansamblului „Joc”, și-a întrebat soțul dacă nu dorește și o fată. „Acum rămâne de văzut”, ne spune zâmbind naistul.

Weekendul trecut, artistul, împreună cu soția și mezinul familiei, și-au luat zborul spre America, unde proaspătul tătic are semnat un contract pentru trei ani cu compania „Big Label Record”.

Americanii sunt foarte calculaţi. Până a semna contractul, am imprimat o melodie, după care s-a făcut un sondaj de opinie ca să afle şi părerea ascultătorilor. După ce au văzut că piesa are priză la public, am semnat contractul”, susţine Constantin Moscovici.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)