Dan Pânzaru: „Mă voi prezenta cu inima deschisă la naţională”

A fost ignorat de Alexandru Curtianu, dar speră că Ion Caras îi va îndeplini visul de a apăra culorile tricolorului

Fostul internaţional Under 19, Dan Pânzaru, şi-a început cariera de portar la FC Zimbru, însă din 2007 a plecat în România, acolo a evoluat pentru patru echipe, inclusiv Steaua Bucureşti şi Astra Ploieşti. În lipsa unui impresar care să-l consilieze, Dan nu a reuşit să se impună, dar acum câteva zile a semnat un contract pentru doi ani cu CS Otopeni (Liga II) şi speră că va sparge ghinionul şi va intra în atenţia selecţionerului Ion Caras.

– Dan, ţi-ai mai găsit echipă?

Da, în sfârşit, am semnat cu CS Otopeni pe un termen de doi ani. Cei de la FC Astra mi-au dat doar acordul de reziliere, dar nu şi statutul de jucător liber de contract. Am depus un memoriu la FRF, după care am aşteptat decizia. Ei nu m-au anunţat că nu mai au nevoie de mine. Nu ştiu cum e pe la alte cluburi, însă de la FC Astra e foarte greu să pleci liber de contract. Acolo, lucrurile nu sunt tocmai în roz.

– Ce nu a mers la Astra, clubul cu pretenţii mari?

Ultima perioadă, nu au mers mai multe, însă după doi ani, am fost nevoit să-mi caut echipă. Am decis că e mai bine aşa pentru cariera mea. Nu vreau să fiu eu omul care să vorbească despre ce se întâmplă acolo.

– Ce obiective are CS Otopeni pentru acest sezon şi ce perspective ai?

Nu mă interesează acum banii, ci să mi se ofere şansa de a juca. Avem drept obiectiv o clasare în primele cinci. Clasarea pe locurile unu-doi este un obiectiv realizabil. Avem condiţii de pregătire bune, un staff tehnic care ştie să ne motiveze şi o echipă valoroasă. La Otopeni, îl am antrenor cu portarii pe Mihai Barbu, cel cu care am mai lucrat şi la FC Astra. A avut încredere în mine şi pentru asta îi mulţumesc. El ştie atu-urile şi lacunele mele. Chiar dacă suntem trei portari, inclusiv unul împrumutat de la Udinese, am şanse să fiu titular. Nu-mi rămâne decât să muncesc şi să nu dezamăgesc.

– Cine te-a ajutat să semnezi SC Otopeni?

Domnul Mihai Barbu. Din păcate, nu mai am impresar. Relaţia dintre mine şi Marin Mitran (fostul impresar) s-a încheiat din senin. Vedem pe viitor cu cine voi putea semna un contract de reprezentare.

– Ai prins câteva convocări la naţionala U 19, dar la U 21 nu ai fost convocat deloc…

E cel mai mare regret al meu că nu am jucat deloc pentru U 21. Sunt dezamăgit de cei din staff-ul tehnic de la U 21. Nu am voie să-i judec, dar totuşi cred că meritam o şansă, măcar în meciurile amicale. Şi nu poate fi invocat faptul că nu am jucat în ultimul an. Am fost împrumutat de FC Astra la o echipă de Liga III, unde am fost titular în toate partidele. Poate unii o să conteste chestia asta, însă îmi amintesc că Adrian Cucovei, atunci când juca la Dunărea Călăraşi (Liga III), a fost chemat la echipa naţională de seniori. Mi-am dorit foarte mult să ajung acolo, însă nu a fost să fie.

– Foştii tăi colegi de la U19 şi U21 au şanse mari să fie convocaţi la prima reprezentativă…

Vă daţi seama că o să muncesc foarte mult la CS Otopeni şi sper că voi fi chemat de domnul Caras. Dacă la U 21 nu am avut loc, poate fac pasul la echipa mare.

– Să zicem că ai evoluţii bune la club şi te vei găsi pe lista celor 23 de jucători convocaţi de Ion Caras. Cum vei reacţiona?

Trebuie mai întâi să demonstrez că merit să fiu acolo. Cum voi reacţiona? Când o să fiu pe listă, vă sun pe dumneavoastră primul (râde)! Bineînţeles că mă voi prezenta cu inima şi sufletul deschis. Să mă ajute Dumnezeu să fiu acolo.

http://fcastraploiesti.ro/component/joomleague/?func=showPlayer&p=3&pid=80

Nume: Pânzaru
Prenume: Dan
Data naşterii: 15.02.1990
Înălţime: 191 cm
Greutate: 81 kg
Carieră:
Când a început fotbalul: 9 ani
Prima legitimare: Zimbru Chişinău
Alte cluburi : Arieşul Turda (2007-2008), Drobeta Turnu Severin (2008-2009), Steaua Bucureşti (2009-2010), FC Astra (2010-2012) şi CS Otopeni (2012)
Internaţional U19 Republica Moldova.

Interviu realizat de Vitalie Hadei