Dan Pânzaru: „Sunt sigur că mi se va oferi şi mie o şansă”

Naţionala U 21 a pierdut primele trei meciuri din preliminariile Campionatului European 2013. Înfrângerea ruşinoasă cu Rusia, scor 0-6, l-a făcut pe selecţionerul Sergiu Chirilov să-şi dea demisia. Potrivit specialiştilor, multe goluri au fost înscrise de adversari după greşeli de portar şi selecţionerul interimar l-a adus la lot pentru meciurile cu Portugalia şi Polonia pe Victor Dimov. În acelaşi timp, în afara lotului a rămas un alt portar de mare perspectivă, Dan Pânzaru, care joacă la FC Astra 2 Ploieşti.

– Dane, ce faci şi unde joci acum?

Sunt bine, joc la FC Astra Ploieşti. Acolo am fost, sunt şi voi fi pentru câţiva ani. Sunt titular la echipa a doua a clubului.

– Cum decurg lucrurile la echipa ta?

Nu pot să mă plâng. Mă pregătesc la cel mai înalt nivel, am un antrenor de portari extraordinar (Silviu Lung senior, un fost mare portar al României – n.r.), muncesc foarte mult, sunt răsplătit cu experienţa care o capăt la echipa a doua. Ce ţine de echipa mare, pot să vă spun că suntem patru portari valoroşi. Nu o spun eu, ci oamenii de aici. Concurenţa e foarte mare, dar extrem de benefică. Sper că voi face pasul la echipa mare a clubului în timpul apropiat.

– Ai pierdut legătura cu Moldova, de ce?

Heh… nu ştiu dacă se poate pune problema aşa. În ultima perioadă,  mi-am văzut de treaba mea, dar am urmărit totul ce se petrece în fotbalul din Moldova.

– La naţionala U 21 sunt probleme cu portarii, lucru recunoscut şi de antrenori…

Nu ştiu dacă asta ar fi o problemă. Sunt portari de perspectivă, portari valoroşi. Cred că e vorba de ghinion, de neşansă. Până la urmă, sunt oameni care urmăresc ceea ce se întâmplă acolo, sunt convins că se va găsi soluţia potrivită.

– Nu ai primit niciun telefon pentru o eventuală convocare?

 

Din păcate, nu, deşi a fost contactat telefonic staff-ul tehnic de la FC Astra. Totul s-a rezumat la acele discuţii telefonice, nimic mai mult. Sunt sigur că mi se va oferi şi mie o şansă, trebuie să am răbdare, iar dacă voi fi lipsit de această şansă, aşa a fost să fie.

– Eşti în conflict cu cineva de la Moldova U 21?

Din punctul meu de vedere, nu am supărat pe nimeni şi nu am jignit pe nimeni. Am încercat să rămân prieten cu toată lumea. Ştiu că a fost instalat un alt antrenor, dl Curteian, poate el e omul care va avea încredere în mine. Îl cunosc din perioada când eramla FCZimbru.

– Pentru meciurile cu Portugalia şi Polonia a fost convocat Victor Dimov, fostul tău coechipier de la U 19…

În primul rând, vreau să-l felicit că a fost convocat. E un băiat extraordinar cu care m-am înţeles foarte bine în perioada cât am fost colegi la U 19. Îi urez mult succes. Dacă antrenorul a decis să-l convoace, cred că va fi util echipei.

– Ce le transmiţi colegilor tăi înainte de meciul cu Portugalia?

Va fi un meci foarte greu cu un adversar foarte valoros. Vreau să cred că băieţii vor merge să obţină cele trei puncte acolo. Ei trebuie să creadă în ei, în echipă şi în culorile ţării care o reprezintă. Mult succes, domnilor!

Interviu realizat de Vitalie HADEI