Dan Balan a fost bătut de un portughez

Luptătorul Dan Balan a fost învins în prima rundă a Campionatului European de taekwondo WTF rezervat tineretului, care a avut loc la Atena în perioada 14–17 iunie curent. În schimb, colegul lui Balan, Andrei Rotaru (categoria 63 de kg), a cucerit medalia de argint.

Rotaru a învins reprezentanţii Ucrainei, Spaniei și Germaniei, dar a cedat în finală unui luptător din Turcia cu scorul de 14:17. Ceva mai modeste au fost rezultatele coechipierilor: Vladislav Arventi a cedat în a doua luptă în faţa ex-campionului european din Azerbaidjan (scor 3:3), Maria Lupașcu a fost și ea învinsă de o sportivă din Azerbaidjan (din prima luptă, scor 4:13), Andrei Brajnicov a cedat din prima sportivului din Germania (scor 2:7), iar Stepan Dmitrov l-a învins pe luptătorul olandez (scor 7:5) însă a cedat belarusului cu scor 4:13.

Antrenorul principal al lotului, Vladislav Mazur, a declarat că este mulțumit de rezultatele delegației sportive la Europene. „A fost foarte dificil, am avut șansa să luăm chiar aurul, dar nu voi comenta prestaţia arbitrilor. Rotaru a fost dincolo de orice critici. Prestația sa a fost una excelentă, diferența mică la scor vorbește de la sine.

Destul de bine s-au prezentat și ceilalți sportivi, dar așa a fost să fie. Sportivii noștri au demonstrat caracter și au obținut cel puțin o medalie în cadrul competiției. Asta contează foarte mult ca și încrederea în sportivi din partea statului”, a mai spus Mazur.

Deplasarea lotului la Campionatul European din Atena a fost finanțată integral de federația sportivă de profil. Echipa moldovenească de Taekwondo WTF nu a reușit să se califice pentru Jocurile Olimpice de vară din 2012, iar toate mijloacele financiare disponibile din buget au fost deja contractate pentru lotul național care va merge la Londra. (V.H.)