Dădace fumătoare

Trei ajutori de educatori de la Grădiniţa nr. 21 din sectorul Ciocana al capitalei au fost surprinse, în timp ce fumau la fereastra unui dormitor, de cineva care le-a şi fotografiat. Fotografiile au fost transmise pe adresa redacţiei cu mesajul: „Cred că în fiecare grădiniţă există asemenea probleme”. Solicitată de JURNAL, şefa Grădiniţei nr. 212, Elena Brăguţă, a declarat că, de „ieri, angajatele au fost eliberate din funcţie”.

Şefa instituţiei preşcolare a mai spus că a primit şi ea informaţia în cauză şi că, ieri dis-de-dimineaţă, a convocat o  şedinţă la care a anunţat despre purtările indecente ale angajatelor grădiniţei, care au fost date afară prin ordin.

Potrivit Elenei Brăguţă, una din ajutorii de educatori a mai avut încălcări. Aceasta ne-a rugat să nu facem publică informaţia. Pentru că nu ne-am conformat rugăminţii sale, ne-a închis iritată telefonul.

Solicitată de JURNAL, Elena Buşilă, specialist principal al Direcţiei de învăţământ din sectorul Ciocana al capitalei, a comunicat că, azi, va întreprinde un control operativ la grădiniţa vizată împreună cu Florica Rusu, şefa serviciului management preşcolar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport (DGETS), pentru a vedea care este situaţia în instituţie şi cine din angajate au fumat în grădiniţă, încălcând normele Codului deontologic al cadrului didactic.

Potrivit specialistului, „Grădiniţa nr. 212 este una dotată şi cu o imagine bună în Chişinău şi asta o spun şi părinţii ai căror copii o frecventează”. Ea a accentuat şi faptul că, până acum, „nu am avut nicio încălcare care ar prejudicia imaginea instituţiei respective”.

Florica Rusu a spus că nu este la curent cu o asemenea plângere din partea părinţilor care-şi duc copiii la această grădiniţă. Potrivit dnei Rusu, vizita programată azi la Grădiniţa nr. 212 este din cauza unei alte plângeri a unor părinţi referitor la strângerea banilor, ilegală din moment ce există un comitet al părinţilor. „Vom cerceta ambele cazuri şi vom lua măsurile necesare pentru ca asemenea încălcări de ordin deontologic să nu se mai repete”, a accentuat Florica Rusu.

Grădiniţa nr. 212 este frecventată de peste 200 de copii ai capitalei.

Victoria POPA