Dădaca electronică sare în ajutorul mămicilor

„Dădacele electronice” sunt soluţia pentru părinţii care nu pot să stea mereu în camera bebeluşilor, dar vor să ştie ce fac aceştia. Producătorii de electronice au realizat aparate care mai de care mai sofisticate cu ajutorul cărora mămicile pot să-şi supravegheze de la distanţă copiii.

Sistemul care vă permite să-i cântaţi bebeluşului dintr-o cameră alăturată. Videofonul digital e compus din două piese: o cameră video care se aşază în încăperea unde e copilul şi aparatul cu ecran pe care îl ţine părintele. Acest din urmă dispozitiv poate fi setat să redea continuu zgomotele din camera micuţului sau doar când acestea depăşesc o anumită intensitate. Interesant e însă faptul că aparatul îi permite părintelui să îi vorbească bebeluşului şi să-i cânte, chiar dacă se află într-o altă încăpere.

Unitatea situată în camera copilului este prevăzută şi cu lampă de veghe pe care părintele o poate aprinde de la dispozitivul lui. Distanţa dintre dispozitivul care monitorizează copilul şi cel care stă la părinte poate fi de 450 de metri. Încărcarea aparatelor se face la priză. Alarma care vă avertizează când copilul riscă să se piardă. Alarma de proximitate pentru copii, Kiddo, se utilizează atunci când ieşiţi cu micuţul din casă. Un dispozitiv rămâne la copil şi unul la părinte. Acesta din urmă e avertizat de aparatul său, prin semnale sonore şi luminoase, când micuţul se îndepărtează prea mult. Aparatul care vă anunţă când să schimbaţi scutecul micuţului. Videointerfonul Goscam, cu senzor de urină, mişcare şi sunet, vă permite nu numai să vă supravegheaţi micuţul de la distanţă, ci şi să interveniţi la timp în cazul incidentelor neplăcute în care acesta udă aşternutul. Are funcţie de detectare a urinei, funcţie de detecţie a mişcării, a sunetului şi posibilitatea de a urmări imaginile pe ecranul televizorului. Raza de acţiune e de 100 m.