Dacian Cioloş: „A doua tranşă va putea fi deblocată după un acord de finanţare internaţional”

DSC_2700CIOLOSnadeajda roscovanu photo

Foto: Nadea Roşcovanu

Cea de-a doua tranşă din împrumutul de 150 de milioane de euro oferit Republicii Moldova de România va fi deblocată doar după ce Chişinăul va avea un acord cu Fondul Monetar Internaţional. Anunţul a fost făcut de către premierul român, Dacian Cioloş, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, scrie jurnal.md.

„A doua tranşă va fi discutată şi cu Guvernul Republicii Moldova şi va putea fi deblocată după ce va fi semnat un acord de finanţare internaţional. După ce va exista decizia FMI, vom putea discuta şi data când această tranşă va fi deblocată”, a declarat Dacian Cioloş.

Miercuri, Guvernul României a deblocat prima tranşă în valoare de 60 de milioane de euro din creditul rambursabil, banii au ajuns în contul guvernului de la Chişinău.

Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova, în valoare de până la 150 milioane de euro, a fost ratificat prin Legea nr. 91/6 mai 2016. Împrumutul în valoare de 150 de milioane de euro este condiţionat de Guvernul de la Bucureşti cu o serie de reforme pe care Chişinăul trebuie să le îndeplinească.