Da, asta e Nata Albot!

SHOWBIZ // Un nou look, un nou job, un nou stil de viaţă

A acceptat şi această provocare. Nu are nimic împotriva blondelor, ba mai mult ca atât, este fană a interpretei Lady GAGA, însă nu-şi imaginează cum ar arăta ea în această ipostază. „Nu cred că mi-ar sta bine!”, crede Nata Albot, personalitate din showbizul autohton, realizatoare radio şi tv, care în prezent este producătoarea emisiunii „Deşteptarea” de la Jurnal TV. Noi am demonstrat că nu este aşa. Fără a ezita, Nata şi-a pus totuşi peruca blondă pe care i-am adus-o. Asta da, femeie curajoasă! „Pe viitor, probabil, mă voi face roşcată. Acum sunt naturală, peste tot unde vă uitaţi la mine”, ne-a spus Nata zâmbind.

O nouă aventură

De jumătate de an, zi de zi, se trezeşte odată cu cocoşii şi, fără să se ridice din pat, pune laptopul pe genunchi şi începe să facă desfășurătorul emisiunii „Deşteptarea”. Prin urmare, în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la ora 7 până la ora 10, telespectatorii Jurnal TV au parte de cele mai hot subiecte care te fac să fii DeştepTare. „Pe la ora cinci începe să sune telefonul şi eu, stând alături de bărbatul meu care doarme dulce, încep să spun care subiecte vor merge în emisie, şi care nu. Foarte puţini oameni sunt capabili să se simtă fresh atât de dimineaţă. Eu sunt anume acel gen de om. Lucrez, lucrez, şi iarăși lucrez, pentru că Jurnal TV are nevoie de mine şi eu am nevoie de Jurnal TV”. Îi place ceea ce face, chiar dacă are de suferit viaţa ei personală. „Practic lipsesc din familie. Nu reuşesc să fiu o mamă şi o fiică bună”, recunoaşte Nata. Experienţa pe care a obţinut-o când a fost directoarea Fabricii de Staruri nr. 1 îi prinde bine astăzi pentru a-i conduce pe cei 20 de tineri de la „Deşteptarea”, pe care Nata îi numeşte gingaş „copii”.

„Uneori ei se supără pe mine că sunt prea dură. Eu le propun să intre în pielea mea, măcar pentru o zi. E foarte dificil să dirijezi un număr atât de mare de oameni, mai ales când fiecare are gândacii lui”. Istoria arată că Nata ştie cum să neutralizeze gândacii. „Pe unii cu biciul, pe alţii cu zăhărelul”, spune Nata.

Gândacii Natei Albot

Ei, şi fiindcă veni vorba de gândaci, bineînţeles că am întrebat-o pe Nata dacă nu are şi ea vreo câţiva.
„Sunt perfecţionistă, critică şi pretenţioasă. Cei care vor să lucreze cu mine trebuie să accepte rigorile mele. Nu-ţi place, nu rezişti… sunt alte emisiuni. Multă lume îmi spune că sunt egoistă, cu toate că eu am în mine acea doză de altruism pe care îl manifest pentru oamenii săraci, bolnavi, pentru căţeii fără o labă, pentru oamenii care sunt mai pedepsiţi de soartă, eu plâng tot timpul când văd un copil nevoiaş. Maică-mea îmi spune că de mică eram foarte ţâfnoasă şi foarte supărăcioasă, iar la şcoală, fiind şefa clasei, adesea îi pâram pe colegii mei. Nu eram o fetiţă finuţă, gingaşă şi cu fundiţe. Eram băieţoasă, mi-am spart chiar de vreo două ori capul. Noţiunea de feminitate am descoperit-o mult mai târziu”. A descoperit-o şi o cultivă până în prezent, cel puţin despre asta vorbesc topurile celor mai sexy femei din Moldova, în care Nata este mereu prezentă.

Nata, nu Nataşa!

Astfel, Nata Albot a reuşit să atragă atenţia soţului, alături de care este de mai bine de zece ani. Iar el, Ruslan Uscov, avocat cunoscut în Chişinău, i-a cucerit inima prin glume şi prin faptul că o făcea şi o face până în prezent să râdă, chiar şi în momentele când e de plâns.

„Cu simţul umorului poţi trece peste nişte situaţii mai dureroase. Zece ani suntem împreună şi încă mai avem despre ce discuta. El vine acasă şi mă întreabă „Ai citit asta?”. Şi dacă îi spun că nu, el se indignează ce fel de jurnalist pretind că sunt, ce fel de om de televiziune, dacă nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă. Foarte multe teme şi idei mi le inspiră el”, recunoaşte Nata.
Doar Ruslan ştie cum să o îmblânzească pe Nata atunci când este sufocată. „Îmi plac dulciurile, în special prăjiturile. Uneori îmi aduce peşte şi îmi spune că a adus un peştişor pentru peştişorul lui, aşa mă dezmiardă”. În atenţia celor care sunt în preajma acestei femei de succes: nu încercaţi să o numiţi Nataşa, dacă nu vreţi să fugiţi iute după prăjituri.
„Este prima ta dragoste?”, o întreb pe Nata despre soţul ei Ruslan.
„Nuuuu. Şi sper că nu este ultima. Ar fi îngrozitor ca, la 30 de ani, să spun, gata, e ultima dragoste şi să pun capacul. O femeie trebuie să fie tot timpul îndrăgostită, nu contează de cine”, spune Nata zâmbind.

„Dacă nu critic, e bine”

S-ar părea că Nata Albot poate face orice şi totuşi ea recunoaşte că sunt lucruri pe care nu reuşeşte să le facă. „Nu reuşesc să dedic mai mult timp familiei mele. În curând, voi pleca, pentru o lună, la fratele meu în Canada, împreună cu părinţii şi cu fetele mele. Aştept cu nerăbdare. Apropo, eu am parte de doi copii foarte diferiţi. Eva este ambiţioasă, inteligentă şi extrem de sensibilă. Este mult mai discretă decât mine. Iar Sonia este fix ca mine. E băieţoasă, supărăcioasă, mofturoasă, o bate pe Eva, dar e foarte veselă”. Păcat că nu vă pot reproduce privirea Natei Albot din momentele în care vorbeşte despre fiicele ei. Privirea unei mame care îşi iubeşte la nebunie copiii şi care regretă că nu le poate fi mereu alături.
„La Jurnal TV am învăţat să apreciez oamenii. Să nu uit să şi laud, nu doar să critic. Deşi în capul meu era gândul: dacă nu critic, înseamnă că e bine. Dar e o idee greşită. Oamenii au nevoie să primească doza de „mângâiere pe cap”, asta îi stimulează să facă mai mult”, consideră Nata.

Din nou, pe undă

Luând în consideraţie cât de mult reuşeşte să facă această femeie, îndrăznesc să presupun că cineva o mângâie foarte mult pe cap. Produce „Deşteptarea”, scrie sistematic pe blogul său, unde poţi găsi multe lucruri interesante despre viaţa Natei Albot, se aventurează în diverse proiecte, printre care şi ChişTV. Şi asta nu e tot, Nata planifică să scrie o carte. „Dacă aş şti că cel puţin o mie de oameni ar fi interesaţi să citească această carte, m-aş apuca să scriu. Despre ce? M-am gândit şi la aceasta, aş putea să scriu doar realitatea”. În plus, tadam, tadam! Nata Albot se întoarce la radio, acolo unde a început cariera ei de jurnalist, la vârsta de doar 16 ani. Când şi la ce post de radio o vom putea auzi, Nata preferă să ţină în taină.

Încerc să o provoc: „Ce nu ştie lumea despre Nata Albot?”
Nu se lasă: „Ceea ce nu aş vrea să cunoască şi mai departe.”

P.S. O întreb pe Nata ce ar vrea să schimbe dacă ar fi să apeleze la serviciile chirurgiei plastice. „Cred că mi-aş scoate vreo două coaste ca să am talia mai subţire. Ba nu, eu sunt perfectă”, zice Nata după câteva clipe de tăcere.

Svetlana Panţa

The following two tabs change content below.