Cuvânt către abonaţii JURNALULUI de Chişinău

Foto: Nadea Roșcovanu

Iubite cititorule,

Ţii acum în mână primul număr din 2018 al JURNALULUI de Chişinău. Dacă eşti abonat al ziarului nostru, să ştii că mai ai încă 8060 de „colegi de lectură”, iar cum fiecare exemplar de gazetă mai e citit de câteva persoane, înmulţeşte cifra minimum cu trei. Atâţia abonaţi are publicaţia noastră la început de an.

De fapt, cu tot cu vânzări, avem un tiraj de 9705 exemplare, cel mai mare printre ziarele de limba română din R. Moldova. Nu e mult, am avut şi tiraje mult mai mari, dar, în condiţiile în care presa tipărită de la noi e în derivă, se poate considera un succes.

E un tiraj absolut real, ce poate fi dovedit cu facturi. Chiar dacă au crescut preţurile la abonare şi cele cu amănuntul. Ce atestă acest lucru? Doar faptul că ţi-am câştigat încrederea, şi promitem să nu te dezamăgim.

Nu facem abonamente din oficiu, aşa cum practicau unele ziare, acum defuncte, nu am reuşit (deocamdată) să punem la punct abonarea online. Ne motivează faptul că avem cam acelaşi rating de când e JURNAL de Chişinău, deşi unele sondaje situează cu ostentaţie un ziar de partid în fruntea clasamentului.

Suntem în pragul unui an electoral. Te asigurăm, dragă cititorule, că vom continua să te informăm corect, nepărtinitor, arătându-ţi realitatea în toate înfăţişările ei.

La mulţi ani!

Rodica Mahu