Cutia cu piuneze: “Voronin, cu mâinile goale împotriva tancurilor NATO”

Ex-preşedintele Vladimir Voronin a declarat zilele trecute că americanii l-au şantajat pentru a-l sili să trimită soldaţi moldoveni în Irak, şi el s-a supus. Acum, crede el, americanii s-au apucat de şantajarea lui Filat şi Voronin consideră că premierul nu trebuie să cedeze în niciun caz, căci în Irak era un război, iar în Afganistan este cu totul altul, şi noi nu avem ce căuta acolo. Oricum, deputaţii comunişti nu vor vota de data aceasta, după ce au votat trimiterea soldaţilor moldoveni în Irak.

Acuma stau şi mă gândesc – este oare vorba despre acel Voronin care se angaja să apere Breanskul de tancurile NATO?

Cum vroia să facă el aceasta?

Cu mâinile goale?

Reşetnicov a fost preocupat de securitatea sa

Ex-directorul SIS, Artur Reşetnicov, a declarat că, începând cu anul 2008, adică la nici două luni după numirea sa în funcţie, a fost ameninţat el şi familia sa, de aceea şi-a instalat un post de pază în faţa porţii. Dl Reşetnicov nu spune dacă ameninţările au încetat, dar trebuie să înţelegem că aşa a fost.

Acuma stau şi mă gândesc: oare nu era mai bine ca, în loc de postul pe care l-a instalat din bani publici, dl Reşetnicov să fi încercat să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu prinzându-i pe cei care îl ameninţau, asigurând securitatea publică pentru toţi moldovenii?

Încercarea unei tentative

După 7 aprilie, la SIS au parvenit informaţii că ”s-ar putea încerca o tentativă de asasinare” a ex-preşedintelui Voronin, a mai declarat Artur Reşetnicov.

Dl Reşetnicov nu precizează dacă informaţia s-a confirmat sau nu, şi nici nu explică de ce nu a inclus-o în filmul „Atac asupra Moldovei”. De aceea ne vom abţine de la comentarii.

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga