Cutia cu piuneze: Replica vicepreşedintelui PPCD Ghenadie Vaculovschi

Prin prezenta, subsemnatul Ghenadie Vaculovschi, vicepreşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat, solicit acordarea dreptului la replică la articolul: Cutia cu piuneze: Cu musca pe căciulă?, scris de Nicolae Negru în ziarul Jurnal de Chişinău în data de 20.04.2010. În acest articol am fost vizat de către autor, acesta făcând unele afirmaţii în legătură cu o fotografie în care subsemnatul apare alături de alte trei persoane pe treptele sediului Parlamentului Republicii Moldova. Aceste afirmaţii, din punctul meu de vedere, sunt tendenţioase şi nu corespund adevărului. Opinia mea nu a fost solicitată nici în momentul pregătirii articolului respectiv, nici ulterior. În articol se insinuează precum că atât eu cât şi formaţiunea politică pe care o reprezint am fi fost printre organizatorii acţiunilor violente de protest din 7 aprilie 2009.

Consider că articolul respectiv este de natură să lezeze drepturile mele legitime şi reputaţia mea prin prezentarea în ziarul „Jurnal de Chişinău” a unor fapte ce nu corespund realităţii şi care aduc prejudicii de imagine atât mie personal cât şi Partidului Popular Creştin Democrat.

Solicit acordarea dreptului la replică în acelaşi ziar, în aceeaşi pagină, şi într-un spaţiu echivalent celui pe care l-a ocupat textul articolului care mă vizează.

Ghenadie Vaculovschi, Vicepreşedinte PPCD

Cu musca pe căciulă?

„Liderul inşanjabil al PPCD, Iurie Roşca, declară că „întreaga răspundere politică, juridică şi morală” pentru evenimentele din 7 aprilie 2009 ar aparţine liderilor partidelor liberale, care şi-ar fi asumat organizarea mitingului din acea zi. Roşca ştie prea bine că funcţiile de asigurare a dreptului la libera exprimare şi a ordinii publice aparţin autorităţilor, dar preferă să spună altceva. El face abstracţie şi de faptul că Voronin s-a eschivat de la datorie, dând ordin să fie păzit doar propriul cabinet. În calitatea sa de „partener” al comuniştilor, creştin-democratul Roşca ar trebui să-şi asume măcar un pic de răspundere morală pentru distrugerea sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei, dar şi pentru crimele din noaptea din 7 spre 8 aprilie, pe care le-a acoperit ulterior, în calitatea sa de vicepremier responsabil de MAI şi SIS”. Acestea au fost întrebările pe care dl Vaculovschi a preferat să le ignore în replica sa. (N.N.)

The following two tabs change content below.