Cutia cu piuneze // Plahotniuc îl ameninţă pe Voronin?

O declaraţie curioasă a făcut, pentru cotidianul „Timpul”, prim-vicepreşedintele Parlamentului şi al PD, Vlad Plahotniuc.

Respingând acuzaţiile comuniştilor cu privire la „oligarhizare”, el a spus următoarele: „Mie îmi vine greu să cred că cineva din PCRM ar putea măcar să rostească cuvântul oligarhizare sau să vorbească despre bani. Asta ar însemna să deschidă o portiță în spatele căreia, sunt sigur, se află surprize neplăcute pentru ei. Haideți să fim serioși, PCRM nu e un partid cu oameni săraci, ei doar prin retorica demagogică îi reprezintă pe oamenii săraci și vorbesc despre sărăcie.”

Îl ameninţă dl Plahotniuc pe Voronin cu dezvăluiri? Aşa pare să fie. Faptul că liderul PCRM tace, deocamdată, să însemne că a înţeles mesajul?

Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face

Comuniştii ajung să recomande Alianţei să facă ceea ce nu au făcut ei când se aflau la putere. Zilele trecute, un reprezentant al PCRM se pronunţa pentru alegerea, „ca în SUA”, a procurorilor, judecătorilor, comisarilor de poliţie… Poate că nu e rea ideea. Dar de ce le-a venit abia acum, şi nu atunci când erau la putere şi puteau schimba uşor orice lege? Fiindcă atunci nu l-ar fi putut numi pe Gurbulea procuror general, care acţiona la indicaţia lui Voronin, iar comisarul poliţiei din Chişinău nu ar fi stat la pândă pe şosele, ca să-l împiedice pe primarul Dorin Chirtoacă să aducă bradul de Crăciun şi să-l instaleze în PMAN. Dacă nu erau judecătorii numiţi de Voronin, care să-i execute comenzile, aveam şi azi TVR în casele noastre… (N.N.)

The following two tabs change content below.