Cutia cu piuneze: Patriarhul Rusiei vorbind cu gura comuniştilor

Kirill, Patriarhul Rusiei, se implică în politica moldovenească. El îi simpatizează pe Voronin şi Marian Lupu, invitându-i la Moscova, dar nu-i agreează pe ceilalţi lideri ai AIE – Filat, Ghimpu şi Urechean, în pofida faptului că de Crăciun pe vechi ei au plătit în mod disciplinat tribut Bisericii Ortodoxe Ruse.

La întâlnirea cu Voronin, dacă e să credem comunicatului PCRM, ”patriarhul Kiril s-a declarat şi el (ca şi Voronin – n.n.) îngrijorat de atacurile la adresa independenţei R. Moldova, care s-au intensificat în ultima vreme”. Patriarhul a mai spus că ”toate crizele şi experimentele politice se răsfrâng în primul rând asupra oamenilor obişnuiţi şi şi-a exprimat speranţa că oamenii politici din R. Moldova vor găsi, cu eforturi comune, ieşirea din această situaţie”.

S-ar putea însă ca aceste declaraţii să le fi inventat jurnaliştii lui Voronin. Pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse, nu se pomeneşte nimic despre vizita lui Voronin sau Lupu, în schimb găsim un comunicat de presă despre întâlnirea Patriarhului Kirill cu şeful administraţiei naţionale palestiniene Mahmud Abbas. Sau poate o fi fost atât de neimportantă întâlnirea cu Voronin, încât nu merita să fie menţionată.menţionată.

The following two tabs change content below.