Cutia cu piuneze // Inundații-diversiuni în Rusia?

Vladimir Jirinovski, un politician extremist rus, a învinuit SUA că a ar fi provocat inundațiile recente din Răsăritul Depărtat și din Soci, orașul unde va fi organizată Olimpiada de iarnă, din 2014. Conform spuselor sale, americanii exercită influență asupra fenomenelor naturale, iar rușii, deși posedă „arma climaterică”, ezită să o folosească.

„Ca întotdeauna, suntem în defensivă, ne temem, ca întotdeauna, să facem asta. De obicei (arma climaterică), este utilizată de americani, ceea ce o și demonstrează la Soci. Răsăritul Depărtat a fost un fel de repetiție, ca să băgăm acolo bani enormi, iar aici – ca să submineze Olimpiada”, a declarat el pentru „Russkaia slujba novostei”, citat de utro.ru.

Jirinovski mai afirmă că americanii pot declanșa secete, cutremure, țunami, taifunuri, tornade etc. Întrebarea e, dacă americanii posedă într-adevăr o asemenea armă, și urmăresc distrugrea Rusiei, după cum se spune deseori, de ce o folosesc atât de nerațional?

Nu ar fi mai eficient să inunde nu Răsăritul Depărtat, ci Moscova, Piața Roșie, de exemplu :)? Sau de ce nu ar provoca un cutremur sub zidurile Kremlinului, sau măcar o tornadă, că să-i smulgă acoperișurile de aur, în timp ce o voce să şoptească de sus – se poate face asta, nu-i aşa? – opriţi embargoul asupra vinurilor moldoveneşti! :)?

Paul Borzac

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)