Cutia cu piuneze // Donciu trebuie retras

Mihai Ghimpu s-a supărat pe „Ziarul de Gardă” pentru că a publicat o investigaţie despre casa lui Anatol Donciu, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Integritate. Liderul PL ar trebui să se supere pe sine însuşi.

Orice s-ar spune, selectarea dlui Donciu s-a făcut în pripă, netransparent, fără a se cântări bine consecinţele unei posibile erori, rezonanţa pe care aceasta o poate avea în societate. Ar fi fost în folosul cauzei dacă s-ar fi ştiut din timp cine sunt candidaţii la preşedinţia CNI, ca presa să-şi poată face datoria informării publicului cât mai bune, a verificării integrităţii sale. Ca şi soţia lui Cezar, un membru al CNI nu poate fi nici măcar bănuit de lipsă de integritate morală. Din acest punct de vedere, orice ar spune dl Ghimpu, candidatura lui Anatol Donciu ridică semne de întrebare.

Şi JURNAL de Chişinău a scris despre activitatea sa de ofiţer de urmărire penală la Centrul Anticorupţie, care necesită nişte clarificări. Aşa că, în loc să dea cu pumnul în „oglindă”, liderul liberal ar face bine să se „spele”, adică să-l retragă pe dl Donciu şi să propună pe altcineva, asupra căruia nu ar plana suspiciuni de corupţie. Altfel, activitatea CNI va fi periclitată de neîncredere. Preşedintele CNI nu trebuie să fie neapărat procuror sau poliţist, ci o autoritate morală. Există oameni oneşti în RM.

Nici un truc juridic, nici o „procedură”, nici un „as din mânecă” nu pot convinge cetăţeanul că albul e negru, iar negru e alb. (N.N.)

The following two tabs change content below.