Cutia cu piuneze: Cu musca pe căciulă?

Liderul inşanjabil al PPCD, Iurie Roşca, declară că „întreaga răspundere politică, juridică şi morală” pentru evenimentele din 7 aprilie 2009 ar aparţine liderilor partidelor liberale, care şi-ar fi asumat organizarea mitingului din acea zi.

Roşca ştie prea bine că funcţiile de asigurare a dreptului la libera exprimare şi a ordinii publice aparţin autorităţilor, dar preferă să spună altceva. El face abstracţie şi de faptul că Voronin s-a eschivat de la datorie, dând ordin să fie păzit doar propriul cabinet. În calitatea sa de „partener” al comuniştilor, creştin-democratul Roşca ar trebui să-şi asume măcar un pic de răspundere morală pentru distrugerea sediilor Parlamentului şi Preşedinţiei, dar şi pentru crimele din noaptea din 7 spre 8 aprilie, pe care le-a acoperit ulterior, în calitatea sa de vicepremier responsabil de MAI şi SIS.

Un cititor de-al JURNALULUI ne-a trimis o fotografie care demonstrează că liderii PPCD nu au fost cu totul indiferenţi faţă de protestele din 7 aprilie 2009. Al doilea din stânga, în compania unor cetăţeni (poliţişti în civil?), pe treptele Parlamentului, este Ghenadie Vaculovschi, primul dintre cei 7 „magnifici” de pe lista electorală a PPCD în alegerile din 5 aprilie 2009. Persoana de la margine ascunde în mânecă un baston, iar cea din dreapta – un telefon sau poate un pistol?

(N.N.)

The following two tabs change content below.