Curtea de Apel MENŢINE decizia privind anularea alegerilor. Andrei Năstase rămâne fără mandat

După o oră și jumătate de deliberări, magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul centru, privind invalidarea alegerilor locale. „Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democrației și Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase după pronunțarea deciziei, scrie unimedia.info.

Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chișinău de ilegalitate a alegerilor locale anticipate din Chișinău din 3 iunie curent. Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

„Este evident că ambii concurenți electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot și au admis acțiuni considerate de către instanța de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătorești irevocabile, ca fiind agitație electorală ilegală. […] În astfel de circumstanțe, instanța de judecată constată că agitația electorală efectuată ilegal în ziua alegerilor, care a fost adresată unui număr de persoane, incontestabil mai mare decât diferența de voturi dintre candidați, atestă faptul că alegerile, la finalul lor, au fost alterate prin comportamentul candidaților electorali”,  se menționează în hotărârea  curții.

În cadrul ședinței Comisia Electorală de Circumscripție Chișinău a confirmat legalitatea alegerilor locale noi.  Amintim că la 19 iunie curent Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul lui Andrei Năstase. Decizia a fost pronunțată de către judecătoarea Rodica Berdilo.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)