Curtea de Apel a decis ca Igor Gamrețchi să rămână în izolator

Ieri, 11 mai, Curtea de Apel, după ce a examinat recursul avocaților fostului șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău, Igor Gamretchi, privind cercetarea acestuia în libertate a luat decizia ca funcționarul să rămână în isolator, respingând recursul juriștilor.

Şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii a Primăriei Chişinău, Igor Gamrețki, a fost reţinut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) la 25 aprilie curent, în dosarul privind organizarea licitației și beneficiarii care trebuiau să administreze parcărilor cu plată în capitală. Alături de Gamrețki au fost atunci interogați și reținuți 11 persoane. Printre cele reținute au fost omul de afaceri Aleksandr Pincevski, viceprimarul Nistor Grozavu și fostul consilier municipal Ghenadie Ivascenco.

Printre persoanele audiate în dosarul parcărilor cu plată au fost și directorul general al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”, consilierul municipal Iurie Topală, doi consilieri municipali și un reprezentant al Agenției Proprietăți Publice.

Am căutat declaraţiile de avere ale acestui însă nu le-am găsit, fapt pe care îl menţionează şi colegii de la „Ziarul de Gardă”: site-ul Autorității Naționale de Integritate (ANI) nu se regăsește decât declarația de avere pentru 2014 a șefului de la Direcția transport. Potrivit acesteia, Gamrețchi deține, din 2004, un apartament de 45,5 m.p. și, din 1999, 1/3 din altul, de 64,6 m.p. În 2012, Gamrețchi și-a cumpărat un garaj cu subsol în valoare de 430 de mii de lei. Gamreţki are în proprietate două terenuri extravilane, pomicole, cumpărate în 2006 și 2014.

În martie 2015, când a completat declarația de avere, Igor Gamrețchi a indicat zece automobile, produse între 1981 și 2000, dar achiziționate între 2005 şi 2010. Pentru fiecare dintre ele, Gamrețchi a plătit între 20.000 de lei și 400.000 de lei. Informația despre marca mașinilor este ascunsă de către CNI. Pentru o lună și 15 zile de șefie la Direcția transporturi, deoarece a fost numit în funcție la 26 noiembrie 2014, și aproape un an de zile de interimat, Igor Gamrețchi a ridicat un salariu de 75.386 de lei.