Cupa Davis // Tenismenii moldoveni, optimişti în privinţa duelului cu Ungaria

Liderul tenisului moldovenesc, Radu Albot, speră că Moldova va câştiga duelul cu Ungaria

Naţionala de Cupa Davis a Republicii Moldova vrea să se impună în faţa Ungariei în primul tur preliminar din Grupa a II-a valorică a Zonei Euro-Africa Davis 2013, să ajungă până în finală şi să forţeze accederea în prima grupă Euro-Africană. Pentru asta, Radu Albot&Co trebuie să treacă în perioada 1-3 februarie de naţionala Ungariei.

3-0, în primele două zile ale duelului

Înaintea duelurilor care vor avea loc la Sala Polivalentă, membrii naţionalei R. Moldova sunt foarte siguri că vor reuşi să câştige această dispută încă din primele două zile ale competiţiei. Cel mai bine cotat jucător al R. Moldova în clasamentul ATP, Radu Albot, numărul 225 mondial, a făcut asemenea declaraţii şi din motivul că cel mai bun jucător ungur, Attila Balazs, a refuzat să-şi ajute echipa.

„Am jucat de câteva ori împotriva lui Balazs. E un jucător bun, dar chiar dacă era să vină nu cred că ne-ar fi pus mari probleme. Sper că după primele două zile scorul va fi de 3-0 în favoarea noastră”, a estimat Albot, care nu a reuşit să se califice pe tabloul principal al primului turneu de Grand Şlem de la Melbourn. Aceleaşi gânduri le împărtăşeşte şi Maxim Dubarenco, ce îl va întâlni în prima zi pe favoritul echipei Ungariei, Marton Fucsovics. Ultimul a câştigat acum trei ani turneul de juniori de la Wimbledon.

Maghiarii nu se vor preda fără luptă

La rândul lor, maghiarii spun că se va resimţi absenţa liderului lor, Attila Balasz, dar asta nu înseamnă că moldovenii vor câştiga la pas. „Din păcate, negocierile dintre Attila Balasz şi federaţia de tenis au eşuat. Jucătorul n-a vrut să rişte o accidentare, mai ales că federaţia n-a vrut să plătească măcar o primă de joc. Sper că această problemă se va rezolva, iar în meciurile următoare îl voi avea în lot pe Attila”, a menţionat căpitanul nejucător al maghiarilor, Miklos Hornok.

Programul meciurilor

1 februarie, ora 11:00, Primul meci. După terminarea primului meci va începe cel de-al doilea la simplu.

2 februarie, ora 13:00, Prezentarea echipelor, începerea meciului de dublu.

3 februarie, ora 11:00, Începerea primului meci. După terminarea primului meci va începe cel de-al doilea la simplu.

Republica Moldova:
1. Radu Albot, locul 225 în clasamentul ATP;
2. Maxim Dubarenco, locul 522 în clasamentul ATP;
3. Andrei Ciumac, locul 588 în clasamentul ATP;
4. Andrei Gorban, locul 1272 în clasamentul ATP;
capitanul echipei: Yuri Gorban.

Ungaria:
1. Marton Fucsovics, locul 442 în clasamentul ATP;
2. Viktor Filipenko, locul 807 în clasamentul ATP;
3. Levente Godry, locul 1709 în clasamentul ATP;
4. Gergely Madarasz, locul 1401 în clasamentul ATP;
căpitanul echipei: Miklos Hornok.

Federaţia de Tenis din R. Moldova a anunţat că accesul la meciurile de Cupa Davis va fi gratuit. Partidele vor fi transmise în direct şi de postul public de televiziune.