Cum sunt înşelaţi şoferii la stațiile PECO // VIDEO

Forțele de ordine au documentat activităţile ilicite a unui grup de persoane suspectate de înșelare a clienților, escrocherie și evaziune fiscală. Astfel, timp de cinci luni, poliția a stabilit că suspecții au utilizat o schemă frauduloasă de dobândire a bunurilor altei persoane prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil, preponderent din mun. Chișinău, a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută, trasmite tv8.md.

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, înșela lunar consumatorii cu circa 7 – 10 tone de combustibil, depășind astfel suma de 120.000 de lei. La 18 octombrie curent, poliția a efectuat percheziții la stațiile PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate. Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Pe moment, organul de urmărire penală a pornit procedura penală conform prevederilor art. 190 alin. 5 ”Escrocheria”, art. 255 alin. 2 ”Înşelarea clienţilor” și 244 alin. 2 ”Evaziune fiscală” Cod penal al RM. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de până la 6 ani.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)