Cum se tratează afecţiunea ochilor „uscaţi”

Ochii devin uscaţi atunci când nu mai produc destule lacrimi care să-i menţină umezi. Uscăciunea ochilor este o problemă des întâlnită, susţin medicii oftalmologi. Potrivit specialiştilor, jumătate dintre persoanele trecute de 40 de ani au de-a face cu uscăciunea ochilor într-o formă sau alta, indiferent dacă este o problemă intermitentă sau una persistentă. Medicii adaugă că ochii uscaţi reprezintă o componentă a procesului de îmbătrânire.

Clipitul din ochi creează o triplă peliculă formată din apă, grăsime şi mucus. Iar în jurul vârstei de 40 de ani, glandele lacrimale încep să lenevească, producând mai puţin lichid cu efect calmant pentru ochi, spun specialiştii. Ochii sensibili la atingere sau la lumină, iritaţi, senzaţia de arsură sau de nisip sub pleoape sunt câteva dintre simptomele sindromului ochilor „uscaţi”.
Potrivit oftalmologilor, dincolo de factorul natural, adică trecerea anilor, fumatul, mediul climatic uscat, aerul condiţionat, poluarea, purtarea îndelungă a lentilelor de contact, statul pe o perioadă mare de timp în faţa calculatorului şi anumite medicamente, precum antidepresive, anticoncepţionale sau antialergice, pot duce la o stare degenerativă a ochilor.

Recent, pe piaţa farmaceutică din România s-a lansat un nou tratament împotriva acestei afecţiuni. „Lacrimile artificiale” conţin extras natural de seminţe de tamarind, substanţă cu o structură similară şi naturală a lacrimilor. Potrivit producătorului, fiecare lacrimă se integrează perfect în structura stratului mucinos şi ajută la refacerea filmului lacrimal. Produsul poate fi folosit pe o perioadă nelimitată, fară efecte nocive.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)