Cum se rezolvă problema în alte ţări

Cu problema câinilor vagabonzi s-au confruntat de-a lungul timpurilor mai multe state. Primarul general al capitalei României din anul 2001, Traian Băsescu, a încercat să micşoreze numărul câinilor străzii prin eutanasiere. Această hotărâre a stârnit mare scandal în mass-media, iar artista franceză Brigitte Bardot a vizitat de două ori Bucureştiul, încercând să-l înduplece pe Băsescu să renunţe la această iniţiativă.
Sub presiunea societăţii civile, primarul general a cedat şi a fost luată decizia de a steriliza, deparazita şi vaccina câinii fără stăpân, iar pentru identificare le-au fost aplicate la urechi crotalii de culoare verde.
În anul 2007, în România un grup de parlamentari propune să fie înfiinţată Poliţia Animalelor, care să protejeze mai bine drepturile câinilor. Numai în Bucureşti 100.000 de câini fără stăpân stau pe străzi; aceştia au muşcat 10 mii de oameni.
Poliţia Animalelor funcţionează deja de mai mulţi ani în majoritatea oraşelor din Statele Unite ale Americii. Aceasta se ocupă de prinderea câinilor şi pisicilor care locuiesc pe stradă sau a căror stăpâni nu au grijă de ei. Animalele sunt duse la asociaţiile pentru protecţia animalelor, unde medici veterinari le acordă îngrijiri medicale, iar apoi pot fi adoptate de doritori.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)