Cum se răzbună o femeie înşelată (1)

La 42 de ani, ia viaţa în piept şi speră să reuşească

La cei 42 de ani pe care îi avea, Marina era socotită femeie frumoasă, pentru că-şi păstrase silueta din tinereţe şi avea un păr mătăsos şi lung care o făcea şi mai atrăgătoare. Se măritase devreme, îndată după şcoală, şi acum, la 42 de ani, era soacră și bunică. S-ar părea că tocmai acum, când ar fi trebuit să trăiască din plin anume pentru ea, să se odihnească, să călătorească, să petreacă cu prietenii și rudele mai mult timp, nu s-a întâmplat să fie!

Marina, o casnică fericită, până la o vreme

Zic, îşi putea permite orice, pentru că ducea o viaţă îndestulată şi avea bani pentru orice şi-ar fi plănuit. Atât doar că foarte rar îşi vedea soţul acasă. El lucra şef la un minister și era mereu în deplasări. Se întâmpla să nu-l vadă uneori și-o săptămâna acasă. Se obișnuise nu știu cum femeia cu starea asta de lucruri – bărbatul e mereu ocupat și nu are timp pentru gospodărie, copii, nevastă și chiar nepot. Când se întorcea de pe unde pleca, era aşteptat întotdeauna cu bucate de care ştia Marina că îi plăceau deosebit de mult.

Nu s-a plâns o dată că nu are nevasta grijă de el – şi curat era, şi alintat era, pentru că ţinea Marina la Dumitru ca și în primii lor ani de căsnicie. A fost primul şi unicul bărbat pe care l-a iubit și nici prin gând să-i fi trecut să se uite la alţii. Deşi, vă spun, era o femeie frumoasă, care plăcea multora. Au încercat să-i facă avansuri chiar prietenii soţului ei, dar femeia îi lua peste picior zicându-le: nu vă uitaţi la neveste străine, căci le veţi pierde pe-ale voastre.

Află de rivală şi concepe un plan

Zic, nu s-a gândit niciodată, decât acum, când avea de toate şi rămânea să se bucure de viaţă, că o veste o să-i răstoarne toate închipuirile ei despre soţ. Erau împreună la o petrecere, aşa s-a întâmplat că în cercul lor a apărut o nouă pereche, o rudă prin alianţă a unor prieteni mai vechi, şi cum stăteau la masă şi închinau pahar după pahar, deci ameţiţi erau de-a binelea, o cumătră de-a Marinei îi suflă la ureche: s-a încheiat iubirea lui bărbat-tu cu Eleonora? Marina s-a întors spre ea mai să se înece cu ce avea în gură. A înghiţit cu greu îmbucătura, apoi a întrebat-o pe cumătră: ce-ai spus? Aghesmuită cum era cumătra, i-a mai spus o dată şi cu detalii încă.

Aşa a aflat Marina că soţul ei de doi ani de zile e într-o relaţie cu o oarecare Eleonora – o nouă funcţionară din minister, şi că în toate deplasările se duc împreună şi că mai spun gurile rele că tânăra funcţionară aşteaptă un copil, care, presupun colegii, o fi al lui Dumitru. Vă daţi seama, până să se încheie petrecerea, Marina era gata să-l facă una cu pământul pe soţul cu care a trăit mai bine de 20 de ani şi pe care femeia l-a purtat pe palme în tot acest răstimp.

Şi-a sacrificat tinereţea şi cariera de dragul familiei

Nu şi-a făcut o carieră, pentru că, la 20 de ani, era mamă a doi copii, dar l-a ajutat pe el să termine o facultate, să-şi facă o carieră frumoasă, niciodată nu i-a scos ochii că gospodăria şi copiii au fost pe umerii ei şi acum, ajunsă la 42 de ani, cu copii mari, vă spun – şi bunică era, s-a trezit că nu mai are viitor. Dacă divorţează el, se gândea femeia, ce-o să fie cu ea? Specialitate nu are, n-a lucrat la stat în viaţa ei o zi, ce-o să se întâmple cu ea, cine o s-o întreţină, cum o să se descurce cu atâtea cheltuieli care îi vor ieşi în cale?

Marina nu ştia cum să procedeze – să se răzbune pe tânăra ibovnică a soţului său sau să-l distrugă pe el? De fapt, era una şi aceeaşi situaţie – ea rămânea în faţa nevoilor de una singură. Dumitru avea un salariu bun la minister, cumpărase acţiuni la nişte bănci din capitală şi bani în casă întotdeauna erau. Se gândea Marina că dacă ar fi fost invalidă sau ar fi avut alte motive de sănătate, ar fi rămas poate la întreţinerea lui, pentru că legea l-ar fi obligat să aibă grijă de nevastă până închide ochii. Îşi dădea seama că trebuie s-o ia într-o parte.

„N-o să fie al meu, dar îl las pe drumuri!”

N-a pus nicio clipă la îndoială faptul că el ar fi înşelat-o. Acuma îşi dădea seama că dispariţiile lui de acasă şi desele deplasări erau un mod de a se afla mai mult lângă femeia care îi era dragă. Şi-a zis că n-o să-i spună nimic lui Dumitru, dar o să încerce să afle cât mai multe şi abia atunci să ia o hotărâre. În primul rând, s-a dus la minister, chipurile întâmplător a intrat pe acolo, să-l vadă pe soţ, dar motivul a fost altul – s-o cunoască pe Eleonora. Într-adevăr era însărcinată, chiar o avantaja acea sarcină, pentru că arăta destul de bine în hainele care îi accentuau graviditatea.

O blondă frumoasă, senzuală, cu ochi verzi-albăstrui, într-adevăr arăta sclipitor de frumoasă. Şi-a dat seama Marina că, în comparaţie cu femeia asta, ea pierde din atracţie. Pe cât de inteligentă era la chip Eleonora, pe atât de mult semăna Marina a femeie casnică, cu prea puţine pretenţii. Şi-a dat seama că are puţine şanse să câştige bătălia asta, şi atunci şi-a zis: n-o să fie al meu, dar îl las pe drumuri! Îl alung ca pe un câine din casa noastră! Aşa că a pornit să se gândească cum să facă treaba asta ca să iasă cât mai bine.

The following two tabs change content below.
Lidia Bobână

Lidia Bobână

Lidia Bobână

Ultimele articole de Lidia Bobână (vezi toate)