Cum să-ţi îngrijeşti buzele crăpate

Buzele sunt cele mai expuse părţi ale feţei la agresiunile exterioare (poluare, vânt, raze UV, frig etc.). Acestea se deshidratează, deoarece sunt lipsite de glande sebacee (glande care se află pe epidermă şi care permit protejarea pielii). Rezultatul: buzele tale se crapă. Deoarece pielea buzelor este mult mai fină decât cea a feţei, e necesar să-i acorzi o atenţie deosebită. Dacă nu le îngrijeşti, vor apărea mici fisuri, roşeaţă, riduri sau iritaţii. Pentru a evita aceste neplăceri, iată câteva sfaturi de îngrijire:

Ia-ţi un stick!

E produsul ideal pentru buze hidratate întreaga zi. Pe piaţă există sub mai multe forme. Femeile care vor buze mai cărnoase pot folosi stick-ul care conferă volum. Ecologistele pot opta pentru un balsam 100% bio, adesea foarte hrănitor şi natural, cu esenţe de flori. Dacă eşti genul care se machiază, alege un stick gloss cu efect strălucitor şi natural.

Unele rujuri au proprietăţi hidratante, iar un produs 2 în 1 poate fi o alegere inspirată. Pentru ca buzele să fie hidratate pe parcursul întregii zile, de îndată ce produsul începe să se estompeze, aplică regulat un nou strat. Foloseşte stick-ul pe tot parcursul anului.

Exfolierea

Buzele crăpate trebuie exfoliate. Fă-ţi timp o dată pe zi să elimini pielea moartă trecând peste buze o periuţă de dinţi. Pentru înlăturarea impurităţilor poţi freca buzele şi cu puţin zahăr sau sare.

Hidratarea

Produsele pe bază de uleiuri vegetale, unt de karite, arnică, migdale dulci, ulei de măsline sunt foarte hidratante şi bune pentru îngrijirea buzelor.

Mierea, un remediu natural

Are proprietăţi de catifelare: aplică un strop de miere pe buze şi lasă să acţioneze câteva minute. E un excelent mod de a-ţi hidrata buzele. Pentru un efect mai mare, înainte de a merge la culcare, poţi aplica un strat mai generos de miere. Dimineaţa, buzele tale vor fi mai fine.

Vitamina A

Consumă şi alimente bogate în vitamina A – morcovi, roşii, legume cu frunze verzi, dar şi cereale.