„Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?” // Lumi paralele

Articolul, publicat de ziarul Universităţii Rutgers, menţionează afirmaţii ca „să-i mulţumim puţin şi lui Hitler”, a fost pus sub semnătura lui Aaron Marcus şi i s-a ataşat şi o poză a acestuia, informează „Daily Mail”.

Presupusul autor al articolului, care şi-a pierdut rude în Holocaust, a fost dezgustat de material şi intenţionează să-l dea în judecată pe cel responsabil.

Articolul, apărut în ediţia din 4 aprilie a ziarului studenţesc „Daily Medium”, sugerează că dictatorul nazist merită să fie lăudat pentru realizarea Volkswagen-ului, menţionând că „istoria este subiectivă, oameni buni”.

De asemenea, cuvântul „atrocităţi” este scris între ghilimele în articol, iar despre Holocaust se spune că acesta i-a motivat pe evrei să realizeze Israelul, „un eveniment care nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul lui Adolf”.

Preşedintele Universităţii Rutgers, Richard McCormic, a emis un comunicat în care numeşte articolul „răutăcios” şi „dăunător”. „Media studenţească este protejată de lege. Dar un articol recent apărut în „Medium”, care a fost atribuit studentului Aaron Marcus şi care a folosit poza lui, este extrem de ofensiv şi respingător. Niciun student nu ar trebui să fie supus unui tratament atât de răutăcios, provocator şi dăunător, chiar dacă Primul Amendament protejează libera exprimare. Articolul din „Medium” este cu atât mai rău intenţionat în lumina credinţei domnului Marcus”.

Unul dintre editorii ziarului „The Daily Medium”, profesorul Ronald Miskoff, şi-a apărat decizia de a publica materialul prin faptul că nu ai nevoie de permisiunea pentru a face parodie. El a precizat că articolul a fost scris sub numele lui Aaron Marcus pentru că acesta este unul dintre jurnaliştii ziarului rival, „The Daily Targum”. (mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)